Kinek milyen jelentőséggel bír a jegygyűrű?

sarga-arany-gyemant-eljegyzesi-gyuru-jegvarazs-fr258-w-vs1-0-30ct-14k-1

Képzeld el, egy filmjelenetet, ahol hatalmas veszekedés zajlik épp egy pár közt, és a nő kihajítja az ablakon a jegygyűrűjét. A férfi hirtelen felindulásból szintén megrepteti az övét. Aztán miután ráeszméltek, hogy mit tettek, mégis lementek, és a porban,sárban kúszva keresték az ékszereiket, mert úgy érezték, nem hagyhatják veszni őket, meg kell találniuk. Nincs olyan ember, akinek ne jelentene valamit ez a kis karika, még akkor is, ha amúgy elég tárgyilagos az az ember.

Ha úgy döntesz, hogy megválsz a gyűrűdtől, és jelképesen odateszed a párod elé az asztalra, akkor a párod tudni fogja, hogy azt komolyan gondoltad.

Ha kimozdulsz valahova, és észreveszed, hogy valaki téged figyel, akaratlanul is úgy rakod a karod, hogy a gyűrűd látható legyen, ezzel jelezve, hogy te már foglalt vagy.  Kivel ne fordult volna már elő, hogy azon kapja magát, hogy gyönyörködik a gyűrűjében, nézi közelebbről, távolabbról, minden oldalról megcsodálja. Főleg miután először kerül fel az a bizonyos gyűrű, amiről már gyerekkorunk óta álmodozunk, és végre elérkezett a pillanat, nem győzünk betelni a látvánnyal. Ez a kis apróság jelképezi a párkapcsolatokban az egységességet, a örökké tartó szerelmet, boldogságot, akármilyen fémből is van, legyen akár nemesacélból, vasból, elefántcsontból vagy aranyból. Egy neves angol író fogalmazta ezt a gondolatot meg nagyon jól. Ő azon a véleményen volt, hogy a gyűrű kereksége azt jelképezi, ahogy az egymás irányába megélt érzelmek hömpölyögnek folytonosan, örök körforgásban, soha véget nem érve.

Mely felületek a legkeresettebbek a gyűrűk körében?

Amikor belépünk egy ékszerüzletbe, hatalmas választék tárulhat elénk gyűrűkből is. Ekkor tudatosulhat bennünk igazán a felületek különbözősége, amikre addig talán nem is figyeltünk annyira. Léteznek a hagyományos darabok, melyekre az a jellemző, hogy fényesre vannak csiszolva, de azért ennek a matt típusát is egyre többen részesítik előnyben, pont annak okán, hogy a fényeset elavultnak érzik. A szálhúzott arany felszínű is elég keresett. Ez a típus napjainkban nagyon divatosnak mondható, és még ízléses, trendi is. Visszatérő kérések közé tartoznak a rusztikus kivitelezésű gyűrűk is, pontosan annak okán, hogy a használat során keletkezett felületi sérülések sokkal kisebb mértékben válnak láthatóvá a felületükön, mint társain. A formátlan, különös felülete elég látványos,lebilincselő, gyakorta barázdált, kalapált felülettel is rendelkezhetnek.