-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Köszönöm szépen a gyűrűt, a kedvesemnek is nagyon tetszett! A lánykérés óta éjszakára is úgy kell leimádkozni róla! A webshopos rendelés egyszerű volt, minden gördülékenyen zajlott, és a gyűrű még szebb mint ahogy azt a képek alapján elképzeltem! Biztosan találkozunk még!

Balázs

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Alexandrit

Hozza felszínre rejtett képességeit! Az alexandrit drágakő segít ebben.

Az alexandrit drágakövet elképesztő színváltása miatt tartják a belső átalakulás segítő kövének. Ritkasága és neve miatt a királyi hatalmat is jelképezi. Bár még csak két évszázada élvezhetjük az alexandrit elképesztő szépségét, mégis erőteljes legendák kapcsolódnak ehhez a ritka drágakőhöz.

Az alexandrit igazi változatosságot hoz életébe. Talán ezért tartják róla, hogy felszínre hozza az ember azon rejtett képességeit, melyről még saját magának sincs tudomása.

Az alexandrit legendák és a drágakő jellemzői kínálatunk alatt olvashatók.

Kiváló ár!

Saját ötvösökkel dolgozunk együtt, ezért ilyen jók az áraink.

Rendezés: / oldal

Az alexandrit jellemzői

  • Mohs keménység: 8,5
  • Színét meghatározó anyagok: króm, vas
  • Összetétel: BeAl2O4 berillium-aluminium-oxid
  • Csoport: krizoberill

Színváltása

  • nappali fénynél: sötétpiros, narancssárga, sárgászöld, erős zöld
  • mesterséges fénynél: sárgásvörös, sötétzöld

Az alexandrit elnevezése

Az alexandrit drágakövet 1833-ban fedezték fel az Urál hegységben, éppen azon a napon, amikor a későbbi – az akkor 15 éves - II. Alexander orosz cár nagykorúvá nyilvánításának napját ünnepelték.

Nem ez volt azonban az egyetlen ok, amiért alexandrit lett a drágakő neve. Egyes feltételezések szerint, mivel az orosz birodalom régi nemzeti színei csillannak fel a kőben, ezért nemzeti drágakő vált belőle, és ezért lett a trónörökösről elnevezve.

Az alexandrit színei

Az alexandrit három irányban más-más színt mutat (trikroizmus), továbbá a fényforrástól függően változtatja a színét.

Nappali fényben az alexandrit sötét vagy világos kékeszöld, sötét fűzöld, vagy olívazöld. Ezt a nappali fény rövid hullámhosszú kék és zöld fényeinek köszönheti.

Esti mesterséges fénynél az alexandrit málnaszínű, vöröseslila, illetve bíbor. Ezt a mesterséges megvilágítás hosszú hullámhosszú vörös fényei teszik lehetővé.

Ezt a színváltozást alexandrit effektusnak hívják, mértékét százalékban mérik.

Egyes alexandrit kristályokra színzónaság jellemző. Így alakul ki a macskaszem hatás, mely csak rendezett zárványok esetén figyelhető meg. Minél rendezettebbek a zárványok, annál erőteljesebb a macskaszem hatás.

Különlegessége abból fakad, hogy ugyan az alexandrit effektus és a macskaszem hatás más drágaköveknél is előfordul, de kizárólag külön-külön. Együttes hatása az alexandrit kivételes jellemzője.

Mégsem csak a különleges színhatás az, ami ezt a drágakövet annyira értékessé teszi, hanem inkább a ritkaság. Az alexandrit az egyik legkeresettebb és legritkább drágakő, hiszen napjainkban már nehezen találnak frissen kifejtett alexandrit kristályt.

Alexandrit legendák

A XIX. században – az alexandrit felfedezésének évszázadában – a zöld jelképezte az egészséget és a jólétet. Talán ezért volt a drágakő névadójának, II. Alexander orosz cárnak is a legkedveltebb kabalája egy alexandrit drágakővel díszített ékszer. Mindig magánál tartotta.

Tudvalevő, hogy II. Alexander orosz cár nem volt túl népszerű uralkodó, ezért számos orvtámadásnak volt kitéve. Sokan az alexandrit mágikus erejének tulajdonították, hogy egészen 1881-ig minden egyes támadást sértetlenül élt túl. Ebben az évben azonban, a legenda szerint, egy napon elfelejtette magával vinni szeretett kabaláját, amikor a szokásos vasárnapi katonai szemlére igyekezett. Ekkor történt meg, hogy bombát dobtak a hintója alá. Elképesztő szerencsének köszönhetően a felrobbant hintóból a cár sértetlenül szállt ki, ám ekkor egy újabb bomba repült a lábai elé, ami megsebesítette őt. Sérüléseibe még aznap belehalt. Egyesek szerint csak azért sikerülhetett a cár elleni merénylet, mert az őt védelmező alexandrit amulett nem volt nála.

Az első világháború ideje alatt is mágikus erőt társítottak az alexandrit drágakőhöz. Ekkor kapta az özvegy nevet, ugyanis amikor egy asszony férje elesett a háborúban, abban a pillanatban az asszony alexandrit drágaköve pirosra váltott. Így ebben az időben az alexandrit ékszerek a baj jelképévé váltak.

Mivel a két legenda szerint az alexandrit ereje teljesen különböző irányba mutat, ezért akik ma is hisznek a drágakő mágikus erejében, eldönthetik, hogy félnek viselni, vagy megadják az esélyt az egészségnek, jólétnek és sérthetetlenségnek.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!