-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Ametiszt

Az ametiszt békéje csillapítja az önpusztító tevékenységeket, segít megőrizni a józanságot. Ha Ön is szeretne hideg fejjel dönteni a legforróbb pillanatokban, akkor az ametiszt drágakő legyen az Ön ékszere.

Az ametiszt éppen az a drágakő, melynek nem csak az ókorban tulajdonítottak erős védelmező hatást, főként a lerészegedés ellen. Még a középkorban is készítettek ametiszt serlegeket, illetve ezzel a drágakővel díszítettek ivóedényeket, mert az tartották, hogy ha valaki abból iszik, nem hat rá az alkohol romboló ereje.

Leonardo Da Vinci azt mondta, hogy az ametiszt elűzi a bűnös gondolatokat, segíti a józanságot, serkenti az intelligenciát. Talán ez az oka annak, hogy mind a mai napig az egyik legközkedveltebb drágakő az ametiszt.

Az ametiszt legendájának két változatát is közzé tettük kínálatunk alatt.

Minden ékszerre 5 év garanciát vállalunk

Ha az ékszer eltörik vagy megreped, annak ellenére, hogy azt nem érte mechanikai sérülés garanciában visszacseréljük Önnek.

Rendezés: / oldal
Ametiszt briliáns 0,15ct
Ár: 1 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Ametiszt ovális pár 0,32ct
Ár: 1 500 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Ametiszt ovális 16,25ct
Ár: 56 800 Ft
Raktáron

Ametiszt jellemzői

  • Mohs keménység: 7
  • Ásványosztály: Oxidok
  • Színét meghatározó anyagok: vas
  • Összetétel: SiO2, szilícium-dioxid
  • Csoport: kvarc

Színe

Az ametiszt színe ibolyaszín vagy lilás rózsaszín. Egyes elméletek szerint ezt a különleges színt a vas jelenléte és a radioaktív sugárzás együttesen érték el.

Elnevezése

Az elnevezésére, a legendával ellentétben, a szó jelentéséből következtethetünk. A görög amethüein szó az alapja, ami azt jelenti nem részeg (tehát józan). Éppen ezért a józanság amulettjének tartották. Úgy tartották, hogy az ametiszt alapanyagú serlegben felszolgált bortól lehetetlen lerészegedni.

Az ametiszt legendája

Ametiszt egy nimfa neve volt, akire Dionüszosz, a bor és mámor istene szemet vetett. Ametiszt távol akarta tartani magától Dionüszosz szerelmi ostromát, de ez nem sikerült neki, majd végső kétségbe esésében Artemiszhez, a hold istennőjéhez fordult segítségért. Az istennő nem tudott más módot Ametiszt eltüntetésére, minthogy kővé változtatta őt. Dionüszosz megpróbálta életre kelteni szerelme szobormását, nemes borral öntözte meg a nimfa szobrát. A nimfa ugyan nem kelt életre, de a kőszobor a bor hatására lila színt öltött. Így lett lila a kő, és a nimfa után ametiszt lett a neve.

Ez egy nagyon szép történet, ám nem az egyetlen. Ametiszt legendája több teóriából áll, csak a szereplői ugyanazok. A következő így hangzik. Dionüszosz borzasztóan megharagudott egy földi halandóra. Ezért úgy döntött, hogy megöl egy halandót, rögtön az elsőt, akivel találkozik. Úgy döntött, tigrisekkel fogja elvégeztetni ezt a feladatot. Az első szembejövő halandó Ametiszt volt, ám Artemisz istennő úgy gondolta, a lány nem érdemelte meg ezt a gyötrelmes halált. Ezért változtatta őt kőszoborrá, hogy a tigris karmai ne sérthessék fel finom bőrét. Dionüszosz meglátta a kőszobrot és azonnal bűntudata lett. Annyira meghatotta a lány szépsége, hogy sírva fakadt. Ám könnyek helyett bort könnyezett, ami végigfolyt Ametiszt szobormásán és lilára színezte azt.

Ókori és középkori ametiszt hiedelmek

Az ametiszt valamennyi ókori kultúrában fontos szerepet kapott. Indiában ametiszt füzéreket készítettek a szerzetesek számára, mivel az ametiszt drágakövet Buddhának szentelték. Úgy gondolták, az ametiszt segít az elmélkedésben.

Az ókori arabok fekvőhelyükön tartották az ametiszt drágakövet, mert meg voltak róla győződve, hogy az elűzi a rossz álmokat.

A XII. század elején Bingeni Szent Hildegárd apátnő, aki természettudós is volt, a kígyómarás ellenszerének tartotta az ametiszt drágakövet. Emellett a nőknek a bőr szépítésére ajánlotta a viselését.

A XIV. században Konrad von Megenberg a Természet könyvében azt írta, hogy az ametiszt távol tartja a gonosz gondolatokat és élénkíti az értelmet. Leonardo da Vinci is hasonlóképpen vélekedett.

A középkorban nem csak gyógyító hatást tulajdonítottak az ametiszt drágakőnek, spirituális erővel is felruházták azt. Úgy tartották, hogy az ametiszt a hűség köve, és ha a hűség megkopik, akkor ez meglátszik a drágakövön is. Szív alakú ametiszt kövek voltak a legnépszerűbbek, melyeket az ifjú feleségek ajándékoztak férjeiknek. Hitték, hogy ez békességet és hűséget eredményez. Rendszeresen megvizsgálták a drágakövet, és ha fakulást tapasztaltak az ametiszt lila színén, akkor azt egyértelműen a hűtlenség jeleként azonosították.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!