-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Itt csináltattuk a karikagyűrűnket, de innen van az eljegyzési gyűrűm is. Egy nagyon bonyolult elképzeléssel érkeztünk hozzátok, de nektek semmi sem jelent akadályt. Büszkén hordjuk mindketten ezt a két csodát! :)

Nóri és Laci

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Citrin

A citrin nem csak egészséget és erőt, de gazdagságot is ígér. Viselje Ön is a drágakőbe zárt, életet adó napfényt!

A citrin sárga színe miatt ez a drágakő mindig is a napfénnyel lett azonosítva. Ezért is lett a november hónap szimbóluma, hogy napfényt és vidámságot vigyen a szürke, ősz végi hónap mindennapjaiba.

Ön is szeretné minden nap látni a ragyogó nap fényét? A citrin drágakő éppen ezt teszi lehetővé. Éppen ez a derű és jókedv sugárzása tette a viktoriánus kor kedvencévé.

A citrin drágakövek alatt olvashatók a jellemzők, valamint további érdekességek.

3 hónapig és +4 szám erejéig

Díjmentes gyűrű átméretezés minden gyűrű vásárlása esetén rendelkezésére áll.

Rendezés: / oldal
Citrin narancs chekboard 19,76ct
Ár: 49 000 Ft
Raktáron

Citrin jellemzői

  • Mohs keménység: 7
  • Ásványosztály: Oxidok
  • Színét meghatározó anyag: vas
  • Összetétel: SiO2 szilícum-dioxid

A citrin elnevezése

Ez a drágakő a színéről kapta a nevét. A citrus szóból alakult ki a citrin. Sárga színét a vasnak köszönheti. Halványsárga, természetes citrin nagyon kevés van forgalomban, a többi citrin valójában égetett ametiszt vagy füstkvarc, ami semmit nem von le a drágakő értékéből. Az égetett füstkvarc és ametiszt különböző árnyalatai különböző neveket kaptak. Mindegyik megkapta a topáz jelzőt, ami egy hibás elnevezés, hiszen ennek a drágakőnek semmi köze a topázhoz. Mégis a mai napig ismerjük ezeket az elnevezéseket, mint például a spanyol topáz, madeira topáz, skót topáz, aranytopáz stb.

A skótok citrin amulettje

Az angol-skót háború idején minden skót harcosnak volt saját citrin bross amulettje. Ezeket mindig magukkal hordták, nem indultak el nélküle a csatába. Az amulettnek volt egy gyakorlati funkciója. A skót harcosok nehéz gyapjú vállkendővel védekeztek a zord időjárás ellen. A citrin drágakővel díszített bross tartotta vállukon a kendőt.

A gyakorlati funkción kívül azonban volt egy sokkal fontosabb, egy védelmező funkciója a citrin brossnak. Hittek benne, hogy a drágakő megvédi őket a harcban.

A skótok eléggé gyakorlatiasak voltak, ugyanis gondoltak arra is, ha esetleg szerencsétlenség éri őket, és itt jön képbe a citrin bross utolsó funkciója. Amennyiben a harcos elesett, annak, aki megtalálta a holttestét, kötelessége volt tisztességes temetésben részesíteni a citrin bross ellenében.

Ez a funkció nem is annyira új keletű, hiszen a tengeri utazók is hasonló okból viseltek drágakő fülbevalót. Bár a tengeri temetés után kevés volt az esély, hogy partra veti testüket a hullámzás, ennek ellenére bíztak benne, hogy végül így lesz. A drágakő a megtaláló fizetsége volt a temetés ellenében.

A citrin a kereskedők köve

Egy középkori babona szerint a citrin a pénz köve, ezért legfőképpen a kereskedők viseltettek iránta nagy odaadással. Ezért is nevezik a kereskedők kövének. Ez a babona még napjainkban is él. Egyes javaslatok szerint a pénztárcában tartott citrin drágakő növeli a jólétet és a gazdagságot.

A citrin gyógyhatásai

Már az ókorban is használták a citrin drágakövet az idős emberek fizikai állapotának javítására. Főként nyakláncot vagy egyéb ékszert készítettek belőle, és ezt az idős ember nyakába, fülébe, karjára tették. Számos feljegyzés szól arról, hogy az idős emberek ettől erőre kaptak.

Ebből adódóan egyértelművé válik, hogy a citrin általános erősítő hatással van a szervezetre. Kifejezetten a belső szervek funkcióit javítja, mint például emésztőrendszer, vakbél, vérkeringés, hasnyálmirigy stb.

Talán éppen a citrin napfényre emlékeztető színe miatt depresszió ellen is javasolják ennek a drágakőnek a viselését. Kiegyensúlyozottságot és egészséges önbizalmat ígér azok számára, akik elfogadják a drágakövek spirituális aspektusait.

Talán van némi összefüggés a citrin színe és a napfonat csakra között, mivel egyes feljegyzések szerint itt is harmonizáló hatása van a drágakőnek.

Mint látható, a citrin nem csak szép, de roppant hasznos drágakő is. Tegye próbára Ön is!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!