-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Demantoid

A demantoid sziporkázó zöld csillogása a smaragd színével és a gyémánt fényével ékesíti viselőjét.

Nem véletlen, hogy a demantoid a legértékesebb gránát, hiszen nagyon magas fénytörése valóban szikrázóvá varázsol minden ékszert, melybe belefoglaltatik.

A nevét is innen kapta ez az értékes gránát, a demantoid a gyémántfényű szóból ered.

Fabergé kedvence most az Ön kedvencévé válhat.

Demantoid kínálatunk alatt elolvashatók a kő jellemzői, valamint némi hozzá tartozó spirituális érdekesség.

Minden ékszerre 5 év garanciát vállalunk

Ha az ékszer eltörik vagy megreped, annak ellenére, hogy azt nem érte mechanikai sérülés garanciában visszacseréljük Önnek.

Rendezés: / oldal

Demantoid jellemzői

  • Mohs keménység: 6,5
  • Színét meghatározó anyagok: króm
  • Összetétel: Ca3Fe2(SiO4)3 kálcim-vas-szilikát
  • Csoport: gránát

A demantoid színe és ragyogása

Az összes gránát közül a zöld demantoid a legritkább, ebből adódóan a legértékesebb is. Az intenzívebb zöld színű demantoid drágakövet általában nagyra értékelik, ám a szín intenzitása a kőben lobogó tűz rovására megy. A halványabb sárgászöld köveknek kevésbé élénk a színük, ám ragyogásuk annál erőteljesebb. Egyéni megítélés kérdése, hogy a kő színe vagy a benne izzó tűz mellett döntünk-e.

A demantoid felfedezése

A demantoid az Urál hegységben, a Nischne-Tagilsk környékén lévő aranymosási területeken tűnt fel először 1868-ban. Szokatlan fényének köszönhetően szinte azonnal közkedveltté vált. Nem sokkal később a Bobrowka-patak mellett is találtak demantoid gránátot, ezért ragadt rajta egy időre a Bobrowka-gránát elnevezés. Az első időkben csak az aranymosási mederben, a kavicsok közül válogatták a zöld gránátot, majd később fedezték fel anyakőzetében. Hasonló téves ragadványnevek kerültek a köztudatba egy időre. Ilyen például az uráli olivin vagy uráli smaragd. Ezek egyike sem állja meg a helyét természetesen, csak a zöld szín volt megtévesztő az első időkben.

Sok éven keresztül csak Oroszországban találtak demantoid követ, és ebből következően csak ott dolgozták fel azt, bár ez is korlátozottan történt, mivel a kommunista Oroszországban ezek a kövek (a többi drágakőhöz hasonlóan) kimentek a divatból. A demantoid kitermelés ma is zajlik a folyók mentén, de most sem kevésbé titokzatosak a munkálatok, mint régebben.

Később Namíbiában, Olaszországban, Iránban és Afganisztánban is találtak demantoid lelőhelyeket, továbbá 2009-ben jelentős lelőhelyet fedeztek fel a Madagaszkáron. A namíbiai demantoid megmozgatta a névadók fantáziáját, így a Zöld Sárkány nevet kapta az ott kitermelt kő.

Fabergé kedvence

A demantoid feltűnésekor Peter Carl Fabergé, az utolsó orosz cári ékszerész azonnal lecsapott a különös fényű kőre. Onnantól kezdve nagyon szívesen használta díszítőelemként a demantoid követ, saját bevallása szerint mérhetetlenül szerette annak csillogását. Több értékes művében is feltűnik a zöld kő.

A demantoid kőhöz kapcsolódó hiedelmek

A következő hiedelmek valójában minden gránátra vonatkoznak, hiszen ezek nagy része már az ókorban is közszájon forgott.

Az egyik legismertebb babona az utazókat érintette, akik „balesetvédelmi szempontból” hordták magukkal útjaikra a köveket. Nem csak a baleseteket kívánták a kövek révén elhárítani, hanem a betegségektől és a gonosz szellemektől is védve érezték magukat.

Demantoid gyógyhatásai

A többi drágakőhöz hasonlóan az összes gránátra is vonatkoznak hiedelmek. Elsősorban sebek gyógyulásának felgyorsítására, immunrendszer erősítésére, valamint a gyulladásos folyamatok regenerálására alkalmazzák igen régóta az összes gránát fajtát, ebből adódóan a demantoid is ezekkel a gyógyhatásokkal rendelkezik.

Élénkítő és erősítő hatása nem csak fizikailag érezhető, de lelkileg és spirituálisan is. Azok számára, akik hisznek a drágakövek gyógyító erejében, a legjobb választás lehet a legszebb gránát, a demantoid.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!