-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Tavaly nyáron egy szimpla nyaralásra készültem a párommal Görögországba, de egészen másképp végződött mint ahogyan azt vártam... Vacsora után egy pici csomag landolt előttem, pedig csak egy pillanatra kalandozott el a tekintetem :D

Ezt a nyaralást egy lánykérés, és az Önök csodaszép gyűrűje tette felejthetetlenné!

Nagyon szépen köszönöm!

Erika

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Gránát

A gránát drágakő évezredek óta közkedvelt. A néphit szerint energiával és kitartással jutalmazza viselőjét.

Amennyiben Ön kihívások előtt áll, vagy csak elbűvölte a gránát szépsége, akkor megtalálta azt a drágakövet, ami minden tekintetben illik Önhöz.

Nagyon sok legenda fűződik ehhez a drágakőhöz, hiszen a gránát szemet gyönyörködtető szépsége nem hagyja érintetlenül a lelket sem. Nagy erejű és védelmező drágakőnek tartották mindig. Többek között ezért alkalmazták előszeretettel császári koronák díszítő elemeként is.

Mit gondoltak őseink a gránát világító fényéről? Honnan ered az elnevezése? Mindezek az érdekességek gránát kollekciónk alatt megtalálhatók.

3 hónapig és +4 szám erejéig

Díjmentes gyűrű átméretezés minden gyűrű vásárlása esetén rendelkezésére áll.

Rendezés: / oldal
Gránát briliáns 0,25ct
Ár: 1 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gránát princess 0,4ct
Ár: 1 400 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gránát pyrop ovális 0,5ct
Ár: 1 750 Ft
Raktáron
Gránát pyrop cabochon ovális 0,8ct
Ár: 2 800 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)

Gránát jellemzői

  • Mohs keménység: 6,5-7,5
  • Ásványosztály: szilikátok

Összetétel:

  • Pirop, Rodolit: Mg3Al2(SiO4)3 magnézium-alumínium-szilikát
  • Almandin: vas-alumínium-szilikát

A gránát elnevezése

A gránát elnevezése nem teljesen tisztázott. Egyes értelmezések szerint a latin gabonaszem szóból ered, ezzel érzékeltetve a gránát kristályainak legömbölyödött alakját. Másik értelmezés szerint a gránátalma piros virága ihlette az elnevezést, ugyanis a népnyelvben gránát alatt kizárólag a piros karbunkulust értették, ami a népszerű pirop, az almandin, és a rodoliot gránát köveket takarta.

Érdemes az elnevezés keretén belül néhány szót ejteni a karbunkulusról, hiszen ez a fogalom szoros összefonódást mutat azzal, amit gránát alatt értettek. Ennek azonban az ellenkezője is igaz, hiszen az ókorban és a középkorban nemes egyszerűséggel minden piros drágakövet karbunkulusnak neveztek. Nem csak a gránát piros színű változatai kapták meg ezt a státuszt, hanem a rubin, a spinell és az opál is. A karbunkulus szó a carbo szóból ered, ami szenet, illetve izzó parazsat jelöl. Így már valamelyest érthetőbb, hogy miért vonták össze az összes vörösen izzó ékkövet egyetlen körbe.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy már az Ószövetségben is találunk gránát díszítésre utaló leírást. A főpap öltözékének részeként, a melltáska díszítésének második sorát kellett, hogy karbunkulus, tehát vörös gránát díszítse. Elképzelhető, hogy ezért maradt meg az a hiedelem, hogy a gránát határozott fellépést, energiát és lelki békét nyújt viselője számára.

A Karbunkulus-torony legendája

A régiek mindig is úgy hitték, hogy a gránát, mint ajándék, a szerelem szimbóluma. Úgy gondolták ezzel biztosítják, hogy szerelmük gyorsan visszatérjen hozzájuk és biztonságban legyen. A Karbunkulus-torony legendájában is ez vitte rá a szerelmes fiatalembert, hogy nászajándékként a híres gránát követ ajándékozza leendő feleségének. A Karbunkulus-torony ma is megtekinthető, a késmárki Zöld-tó fölé magasodó hegycsúcs. A legenda szerint egykor a hegy csúcsán egy nagy vörös kő ragyogott, feltehetően gránát, mely varázserővel bírt. Képes volt magába szívni az éjszaka fényeit, melyet a hold és a csillagok biztosítottak, és ennek segítségével bevilágította a környéket, éjszaka is nappallá varázsolva azt. Ezt a gránát követ akarta kedvesének ajándékozni az ifjú vadászlegény, ezért felmászott a csúcsra, hogy kitörje a gránát követ a helyéről. Ekkor érte az életét kioltó villámcsapás, majd a fiatalember a Zöld-tóba zuhant. Azóta is ott nyugszik egy nagy fehér szikla alatt, ami feltehetően szintén gránát. A hegycsúcson lévő varázserejű gránát ekkor vesztette el erejét. A vadászlegény kísérlete óta nem világít és a Zöld-tó környékét ismét sötétség borítja, amikor lemegy a nap.

A gránát világító fénye

Nem a fenti legenda az egyetlen, mely fényadó képességgel ruházza fel a különböző gránát köveket. Sok helyen találkozhatunk azzal a feltételezéssel, hogy Noé gránát lámpát használt bárkája irányításához. Ez a gránát lámpa olyan fényt biztosított számára, hogy 40 napon és éjen át nem zavarta őt a szakadó eső és az éjszaka sötétje a kormányzásban. Talán innen ered, hogy a gránát az utazók védelmező köve lett, és talán az is összefüggéseket mutat a gránát legendás világító mivoltával, hogy a régi időkben a sárkány világító szemével azonosították a követ.

Gránát az ókorban

A gránát az ókorban is ismert volt, és nem csak páratlan szépsége miatt szerette volna mindenki birtokolni. Hitték, hogy a gránát démonűző erővel bír, valamint megvédi viselőjét minden bajtól oly módon, hogy figyelmezteti őt a közelgő veszélyre. A gránát volt az ajánlott drágakő akkor is, ha valaki búskomorságba esett, a drágakő segítségével új reményre kaphatott, ez volt az ókori depresszió-kezelés egyik alapja.

A gránát szépségével tündökölni egyet jelent a pozitív hatások elfogadásával is. Ön készen áll erre?

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!