-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Tavaly nyáron egy szimpla nyaralásra készültem a párommal Görögországba, de egészen másképp végződött mint ahogyan azt vártam... Vacsora után egy pici csomag landolt előttem, pedig csak egy pillanatra kalandozott el a tekintetem :D

Ezt a nyaralást egy lánykérés, és az Önök csodaszép gyűrűje tette felejthetetlenné!

Nagyon szépen köszönöm!

Erika

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Karkötő

A karkötő a finom elegancia és a kecsesség megtestesítője. Legyen az Ön megjelenése is elegáns!

A karkötő előnye a nyaklánccal és a fülbevalóval szemben, hogy viselője is bármikor megcsodálhatja azt. Ezért volt mindig annyira népszerű a karkötő, mint ékszer.

Ajándékozáshoz a legnagyszerűbb dolog egy értékes karkötő, mely nem csak önmagában szép, de megfelelően illik a megajándékozott személy külsejéhez és jelleméhez egyaránt.

A karkötő, mint ajándék több érzelmi töltetet hordoz magában, mint gondolnánk. Ez talán a karkötő hosszú múltja miatt van, hiszen nagyon sok nép karkötő révén fejezte ki barátságát, hűségét vagy gyengéd érzelmeit. Éppen ezért a karkötő jóval többet jelent egy ékszernél.

Mint fentebb már említésre került, a karkötő éppen egy olyan ékszer, mely viselőjének is folyamatosan szeme előtt van. Éppen ezért egy karkötő mindig eszébe juttatja viselőjének azt a személyt, akitől az ékszert kapta.

Ön is szeretné, ha megajándékozottja naponta többször gondolna Önre még évekkel az ajándékozás után is? Ehhez a legjobb választás egy különleges karkötő.

Nézzen körül kínálatunkban, szükség esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hagyományok és érdekességek leírása található a karkötő kollekció alatt.

3 hónapig és +4 szám erejéig

Díjmentes gyűrű átméretezés minden gyűrű vásárlása esetén rendelkezésére áll.

Rendezés: / oldal
AKA01 Needels Rutiltűs Bikolor Arany Karperec
Akciós ár: 342 000 Ft
(Eredeti ár: 489 000 Ft)
Raktáron
14k Sárga Arany 1,70ct  Gyémánt Karkötő
Ár: 1 295 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
14k Rubin Gyémánt Briliáns Karkötő
Ár: 780 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)

Népek és karkötő érdekességek

Mint annyi más ékszer típus, a nemesfémből készült karkötő is először az ókori Egyiptomban tűnt fel. Az egyiptomiak azonban nem csak megjelenésüket kívánták kiemelni a karkötő által, spirituális célokat is szolgált ez a kiegészítő.

A karkötő dísze leggyakrabban faragott szkarabeusz volt, mely az ókori Egyiptomban az újjászületés jelképe volt.

Az egyiptomiakkal ellentétben, az ókori Görögországban csak a nők viseltek karkötőt. Ezek főként kígyó alakot formáltak. Görögországban azonban a piros és fehér zsinórból készített karkötő is nagy népszerűségnek örvendett, mely a népszokás szerint megvédte viselőjét a napsugárzás káros hatásaitól. Hasonló népi hiedelem élt az arab nép körében is.

Az ókori Rómában karkötő volt a császár ajándéka a harcosok számára, ami automatikusan tiszteletet keltett, ezért a harcosok ezt büszkén viselték.

A perzsák – mint sok más tekintetben – karkötők területén is kissé túlzásba estek. A karkötő olyan széles is lehetett, mint viselője alkarjának hossza, így a karkötő teljesen betakarta a karját csuklótól könyékig. Egy ilyen széles nemesfém karkötő természetesen a kimagasló anyagi hátteret is „közhírré tette”.

Indiában a karkötő az esztétikán és a hiedelmeken túl információ közlésére is használatos volt, ugyanis a karkötő típusa révén egy nő tudatta környezetével családi állapotát, valamint anyagi helyzetét.

A kora középkorban a németek szintén nagyon kedvelték a karkötőt, ők teremtették meg a barátságot jelképező karkötő fogalmát, de ezen kívül jutalom vagy kitüntetés formájában is gyakori ajándék volt.

A vikingek között a harcosok mindegyike hordott karkötőt, melyet 12-14 éves koruk között, férfivá válásuk napján kaptak az édesapjuktól. Ez a karkötő haláluk napjáig a csuklójukat díszítette. Ilyen formán ez a karkötő nem esztétikai, inkább információs jelentőséggel bírt.

Valamivel később Franciaországban, XIV. Lajos korában a nők divatba hozták a fedetlen karokat. Ekkor vált nagy divattá a karkötő viselése. Ebben az időben a karkötő szerelmi zálogként is szolgált, ebből adódóan férfiak is viselték.

Általánosan elmondható, hogy a XIX. század századfordulóján az ékszerkészítés is áttért a tömegtermelésre. Ekkor még inkább elterjedt a karkötő ékszerként való viselése.

A karkötő, mint szimbólum újra megjelent a XX. század végén, mikor megjelentek a különböző alapítványokkal és eszmékkel azonosított szilikon karkötők. Ezeknek azonban vajmi kevés köze van a valódi ékszer karkötő alapjaihoz és esztétikájához, továbbá értéke is csak eszmeinek mondható.

Szeretné Ön is, ha igazán kimagasló esztétikájú karkötő díszítené karját? Válassza ki a leginkább tetsző darabot kínálatunkból!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!