-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Kunzit

A rózsaszín kedvelőinek a kunzit lehet a kedvenc drágaköve, mely elsőrangú a nőiesség kiemelésében.

Hosszú idő óta a rózsaszínt és a lilás árnyalatokat a nőiességgel vonták párhuzamba. Talán ezért lett rövid idő alatt ilyen népszerű a kunzit drágakő. Bár a kunzit igen fiatal drágakőnek tűnhet, tekintve, hogy felfedezése egészen a XX. század elejéig váratott magára, nagyon gyorsan a hölgyek kedvencévé vált.

Ön is kedveli a rózsaszínt? A kunzit drágakő révén kedvenc színe rengeteg árnyalatát viselheti magán, hiszen a kunzit specialitása, hogy más-más szögből szemlélve, a rózsaszín különböző árnyalata lesz a jutalmunk.

Páratlan szépsége mellett a kunzit igen sok gyógyhatással is bír. Ezek a gyógyhatások és egyéb jellemzők kunzit kínálatunk alatt olvashatók.

Minden ékszerre 5 év garanciát vállalunk

Ha az ékszer eltörik vagy megreped, annak ellenére, hogy azt nem érte mechanikai sérülés garanciában visszacseréljük Önnek.

Rendezés: / oldal
Kunzit csepp 4,87ct
Ár: 31 600 Ft
Raktáron

Kunzit jellemzői

  • Mohs keménység: 6,5-7
  • Ásványosztály: szilikátásványok
  • Színét meghatározó anyagok: mangán
  • Összetétel: LiAlSi2O6 lítium-alumínium-szilikát
  • Csoport: Piroxéncsoport

A kunzit neve és felfedezése

A kunzit drágakövet 1902-ben fedezték fel Kaliforniában, San Diego megye Pala kerületében. Az első részletes és széleskörű leírást George Frederick Kunz készítette, aki egy ismert ötvös és drágakő-specialista volt New York-ban. Ennek köszönhetően róla nevezték el a drágakövet, így lett a neve kunzit.

1910 után találtak kunzit lelőhelyeket a Madagaszkáron, Brazíliában és Felső-Burmában is.

Kunzit gyógyhatásai

A kunzit nem csak szép és nőies, de gyógyhatása is igen széleskörű. Alkalmazzák fejfájás, fájdalmak, étvágytalanság, légcsőhurut, szívproblémák ellen, valamint a vérkeringés támogatására.

A kunzit gyógyhatásával kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy növeli az életerőt, általánosan használják a szervezet erősítésére.

Eddig csak a kunzit szervezeti gyógyhatásairól írtunk, holott pszichikai hatása is jelentős. Szorongás és ingerlékenység ellen kiváló eszköz a kunzit, továbbá gyakorta alkalmazzák memória javítására is, valamint általánosan a kiegyensúlyozottság növelésére.

Várandósság és kunzit

Várandós kismamák számára kifejezetten ajánlott a kunzit viselése, különösen nyaklánc vagy fülbevaló formájában. A kunzit segít a várandósság és az anyaszerep elfogadásában, könnyebbé teszi a várandósság idejét.

A spodumencsoport

A kunzit valójában a spodumencsoport egyik drágakőváltozata. Ezt az ásványcsoportot 1800 körül fedezték fel, de akkor a rózsaszín kő, a kunzit még ismeretlen volt. A spodumencsoport további változatai a smaragdzöld hiddenit, valamint a színtelen és sárga trifán.

Esti ékszer a kunzit

Valóban elsősorban esti viseletre javasolják a kunzit drágakővel díszített ékszereket, mivel a napsugárzás halványítja. Amennyiben a kunzit gyakran van erős napsugárzásnak kitéve, akkor idővel kifakulhat. Érdekessége, hogy magas hőfokra hevítve azonban visszanyeri elvesztett színét.

Mivel a kunzit leggyakrabban halvány rózsaszín, ezért érdemes óvni a színét. Előfordulnak erősebb árnyalatok is, ám mivel ezek a ritkábbak, természetesen ezek értékesebbek is.

Kunzit felhasználása

A spodumencsoport összes tagjára igaz, hogy nem csak ékszerkészítésre használják. Fontos ipari nyersanyag a lítium kinyerésére. Napjainkban a lítium-felhasználás évente eléri a 80 ezer tonnát. Azokat a köveket használják erre a célra, melyek lelőhelyén tömegesen fordul elő a spodumen, így a kunzit is. Ez főként az ausztráliai vidékeket érinti.

Kunzit ritkaságok

Brazíliában találtak egy igen nagyméretű ásványt, melyből 880 karátos kunzit briliáns formát csiszoltak.

Néhány évvel ezelőtt Budapesten rendezték meg a drágakő kiállítást, ahol szebbnél szebb ritkaságokat tekinthettünk meg. Többek között a kunzit is jelen volt. Összesen 6888 darab csiszolt drágakő került bemutatásra, ami valóban mesebeli kincseket jelentett. Ezen a kiállításon került bemutatásra az 1490 karátos Aracual kunzit, ami méltán volt a kiállítás egyik főszereplője.

Akár Ön is megszerezheti a nőies csábítás erejét, melyet a kunzit magában hordoz!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!