-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Kvarc-hegyikristály

Hordjon ékszerként soha el nem olvadó jeget! Ezt a látványt nyújtja a hegyikristály ékszer.

A hegyikristály a kvarc egy változata, melyet szépsége miatt sokan hordanak drágakőként. Ez nem új keletű dolog, a hegyikristály már az ókorban is népszerű ékkő volt. A hegyikristály jéghideg üvegfénye valóban ékkővé varázsolja viselőjét is.

Talán a hegyikristály az a drágakő, mely legintenzívebben őrzi még napjainkban is gyógyító és spirituális mivoltát. Olyan rengeteg gyógyító hatást tulajdonítanak neki, hogy ékszerként viselve érdemes kipróbálni.

A hegyikristály gyönyörű és különleges ajándék. Szépsége miatt régebben nyugati gyémántnak nevezték.

Ékszerbecsüs szakértőnk 15 éves múlttal rendelkezik

Most ingyen felbecsültetheti ékszerét.

Rendezés: / oldal

Előfordult már Önnel, hogy egy gyönyörű formájú jeget szemlélt és sajnálta, hogy az hamarosan elolvad?

A hegyikristály formája és szépsége örök, és pontosan azt az érzést nyújtja, mintha soha el nem olvadó jeget birtokolnánk.

Hegyikristály eredete

Mint már szó volt róla, a hegyikristály már az ókorban is népszerű volt. Az ókori görögök fennmaradt írásai erre a legkorábbi bizonyítékok. A hegyikristály elnevezést is ők adták a kvarc eme változatának.

A név eredete roppant egyszerű. Az ókori görögök soha el nem olvadó, örökre fagyott állapotban maradó jégnek hitték. Ezért elnevezték jégnek, azaz kristallosnak.

A kristály szó fogalma azóta jóval kiterjedtebb lett, de egészen a XVIII. századig kizárólag a hegyikristály drágakövet jelentette.

A szivárványszínben játszó hegyikristály

A hegyikristály olykor szivárványszínben játszik. Ez akkor fordul elő, amikor finom repedések találhatók a drágakőben, melyben nagyon kevés levegő van. Ez okozza azt az optikai csalódást, mintha szivárvány lenne a kőben. Külön nevet is adtak ennek a típusnak, írisz hegyikristály vagy szivárvány hegyikristály.

Ugyanezen az elven működnek a színezett hegyikristály drágakövek. Ebben az esetben mesterségesen hozzák létre a repedéseket, majd színezett vízben áztatják azokat. Így keletkezik a színezett hegyikristály.

A nyugati gyémánt

Fentebb már szó esett arról, hogy régebben a hegyikristály a nyugati gyémánt nevet viselte. Gyakran használták ékszerkészítéshez gyémánt pótlására.

Egészen a középkorig a hegyikristály jóval nagyobb értéket jelentett, mint napjainkban. Manapság főként az eszmei értéke, spirituális mivolta jelenti az értéket.

Hazánkkal kapcsolatban érdekesség, hogy a magyar királyi jogar hegyikristály gömbbel rendelkezik, ebbe vésték az oroszlánokat.

A hegyikristály gyógyító ereje

A drágakövekhez nem csak a múltban társítottak gyógyító hatást, hanem napjainkban is. Ezeket a gyógyhatásokat nem igazán lehet bizonyítani, de az ellenkezőjét sem.

A hegyikristály – azok szemében, akik hisznek az ásványok gyógyhatásaiban – a gyógykövek vezérének számít. Ez a legismertebb gyógyító drágakő, mivel fokozza az összes többi kő hatását, és erősíti a test összes funkcióját.

A hegyikristály keresése, mint mesterség

A hegyikristály legfőbb lelőhelye az Alpok, ahol évszázadok óta keresik ezt a drágakövet. A hegyikristály keresése nagy szaktudást igénylő szakma volt mindig. A szakmai titkok apáról fiúra szálltak, így hegyikristály kereső nemzedékek vonultak végig az évszázadokon.

A hegyikristály keresők általában tavasszal indultak el expedíciójukra, és főként a gleccserek hordalékát és a patakmedreket kutatták át. A sziklafalak átkopogtatása is nagy szaktudást kívánt, hiszen a kopogtatás hangjából állapították meg, hogy hol található a drágakő. Amikor a szaktudás mellé szerencse is járult, akkor a keresők olykor teljes kristálypincéket találtak, ami olyan üregeket jelölt, melyek hegyikristály által voltak kibélelve.

Ha Ön is szeretne gyönyörű drágakő ékszert mérsékelt áron, akkor a hegyikristály lesz a megoldás! Viselje Ön is az örök jég szépségét!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!