-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Köszönöm szépen a gyűrűt, a kedvesemnek is nagyon tetszett! A lánykérés óta éjszakára is úgy kell leimádkozni róla! A webshopos rendelés egyszerű volt, minden gördülékenyen zajlott, és a gyűrű még szebb mint ahogy azt a képek alapján elképzeltem! Biztosan találkozunk még!

Balázs

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Opál

Az opál hazánk nemzeti drágaköve lehetett volna, hiszen a világon a legszebb opál kövek tőlünk származnak.

Az opál az elmúlt hosszú időszak alatt uralkodók kedvence volt. Napjainkban Ön is hozzájuthat olyan opál csodákhoz, mely régen csak a hatalmasok kiváltsága volt.

További érdekességek opál kollekciónk alatt találhatók.

Üzletünk fő profilja a valódi drágakövek

Drágakő készletünk egyedülálló Magyarországon, úgy minőség, mint választék tekintetében.

Rendezés: / oldal
Opál méz ovális 7,18ct
Ár: 9 500 Ft
Raktáron

A híres magyar opál

Magyarországon az opál kitermelése már több száz évvel ezelőtt is folyt. A középkorban Konstantinápolyon keresztül került a nyugat-európai piacra. Éppen ezért kapta a keleti opál elnevezést. Az egykori lelőhelye Vörösvágástól északra volt megtalálható.

Ekkoriban az opál még viselte a firmamentumkő elnevezést, melyet szivárványszerű ragyogása révén kapott. Továbbá az elementumkő is használatban volt az opál megnevezésére, mivel akkoriban még úgy vélték, hogy ez a kő egyetlen elemből áll.

A XIX. század óta Ausztráliában találhatók a legnagyobb opál lelőhelyek, ám az ott kitermelt opál szépsége nyomába sem ér a hazánkban kitermelt opál drágakőnek. A magyar opál szépsége színgazdagságában leledzik, nem véletlenül hasonlították a szivárványhoz. A magyar opál színjátékában megtalálható a piros, zöld és kék szín is, míg az ausztráliai kövekben csak két szín található. Ez teszi annyira különlegessé hazánk opál köveit.

Az opál ókori szerelmesei

Egy legenda szerint az ókori Rómában volt egy gazdag szenátor, Nonius, akinek birtokában volt egy remek nemes opál. Mivel mágikus erőt tulajdonított neki, valójában talizmánnak tartotta, ezért soha nem vált meg tőle, mindig nála volt ez a ritka szépségű opál. Marcus Antonius, a II. triumvirátus tagja száműzetésre ítélte a nemest, de mivel nagyon vágyott annak tulajdonára, egészen pontosan az opál talizmánra, ezért felajánlotta neki, hogy azzal kiválthatja büntetését. Nonius szenátor inkább vállalta a száműzetést, mint hogy megváljon opál talizmánjától.

További érdekesség az ókori Rómával kapcsolatban, hogy nem tudták, honnan érkeztek ezek a ritka és gyönyörű kövek. Egyesek szerint Indiából származtak, de ma már tudjuk, hogy ezek bizony hazánk területéről kerültek Rómába.

Az opál népszerűségének hullámzása

Az évezredek során az opál népszerűsége hol növekedett, hol csökkent. Ez természetesen a lelőhelyek felfedezésétől és újra elfeledettségétől függött. A legnagyobb opál lelőhelyek a Libánka hegységben voltak, ahol a XVII. században olykor a patakmederben rábukkantak egy-egy opálra, de azután gyorsan elfeledték. A század közepén, egy szakadékban, egy tűzkőkereskedő bukkant rá egy fél kilónál nehezebb kőre. A tűzkőkereskedő Mária Teréziának ajándékozta a gyönyörű, hatalmas opál csodát. Ez az opál adott alkalmat az opál kitermelés megindulásának, ami eleinte patriarchális módon folyt. Öt pengő megfizetésével bárki kereshetett opált egy éven át. Ekkor keltette fel a francia udvar figyelmét az opál, és nagyon gyorsan divatba jött a gyönyörű kő. Így történt, hogy a magyar opál divatja nem csak Párizsban, de az egész nyugati világon végigsöpört.

Óriási opál Mátraalján

Nem olyan régen – 2006-ban – óriási opál bukkant fel egy közönséges kőbányában Mátraalján. Az óriási opál súlya majdnem eléri a 400 kilogrammot, valóban óriáskőnek nevezhető. Jelenleg a budapesti Természettudományi Múzeumban tekinthető meg.

Ausztráliai opál végtelen mennyiségben

Napjainkban Ausztráliából származik a legtöbb opál. Természetesen a végtelen mennyiség kis túlzás, de olyan hatalmas mennyiségben található meg ez a drágakő, hogy opálmezőnek hívják. A legnagyobb lelőhely Coober Pedy város mellett található. Érdekessége, hogy az utóbbi egy évszázad alatt – amióta ott opál kitermelés folyik – nem kevesebb, mint negyedmillió bányaüreget vájtak. Ez valamelyest érzékelteti, hogy milyen gazdag opál lelőhelyre bukkantak.

Ajándékozási tradíciók

Az opál sem maradhatott ki a hagyományok rögzülése során. Úgy tartják, hogy az opál a legmegfelelőbb ajándék a 14., illetve a 18. házassági évfordulóra.

Az opál gyógyító ereje

A spirituális hagyományok szerint az opál a remény köve. Hangulatjavító hatást társítanak hozzá, valamint úgy tartják, hogy könnyít az érzelmi terheken. Ezen kívül csillapítja a fertőzéseket és a lázat, javítja a memóriát, és a látásra is jótékony hatással van.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!