-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Itt csináltattuk a karikagyűrűnket, de innen van az eljegyzési gyűrűm is. Egy nagyon bonyolult elképzeléssel érkeztünk hozzátok, de nektek semmi sem jelent akadályt. Büszkén hordjuk mindketten ezt a két csodát! :)

Nóri és Laci

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Rubin

A rubin a kiolthatatlan láng, az élet szimbóluma. A rubin viselőjének hosszú és boldog élet a jutalma.

A hölgyek ösztönösen választják ki maguknak azokat a ruhákat, ékszereket, egyéb kiegészítőket, melyek illenek hozzájuk. A rubin belsejében izzó tűznek azonban szinte senki nem képes ellenállni.

Egy rubin ékszer akkor is jó választás lehet, ha ajándékozni szeretnénk, de kevéssé ismerjük a másik fél ízlését. A rubin éppen az a drágakő, aminek mindenki örül.

A rubin színárnyalatai olyan tág határokat ölelnek fel, hogy mindenkinek sikerül kiválasztani a neki leginkább tetsző darabot. Kollekciónkban megtalálhatók a világos rózsaszín, a galambvér vörös, valamint az egészen sötét bordó színű darabok is.

Rubin kínálatunk alatt mítoszok és érdekességek olvashatók erről a tüzes drágakőről.

3 hónapig és +4 szám erejéig

Díjmentes gyűrű átméretezés minden gyűrű vásárlása esetén rendelkezésére áll.

Rendezés: / oldal
Rubin princess 0,03ct
Ár: 2 500 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Rubin kerek 0,87ct
Ár: 29 000 Ft
Raktáron
Rubin fantázia 0,99ct
Ár: 34 000 Ft
Raktáron
Rubin ovális VHI 7,18ct
Ár: 64 600 Ft
Raktáron
Rubin ovális 2,15ct
Ár: 72 000 Ft
Raktáron
Rubin ovális 2,06ct
Ár: 73 000 Ft
Raktáron
Rubin kerek 2,38ct
Ár: 83 000 Ft
Raktáron
Rubin ovális 2,5ct
Ár: 87 000 Ft
Raktáron
Rubin kerek 2,45ct
Ár: 95 000 Ft
Raktáron
Rubin ovális VHI 3,03ct
Ár: 106 000 Ft
Raktáron
Rubin 3,17ct
Ár: 110 000 Ft
Raktáron
Rubin ovális 3,22ct
Ár: 112 000 Ft
Raktáron

Rubin jellemzői

  • Mohs keménység: 9
  • Ásványosztály: oxidok
  • Színét meghatározó anyagok: vas, króm
  • Összetétel: Al2O3 Alumínium-oxid
  • Csoport: korund

A rubin a latin rubeus szóból származik, ami szó szerint pirosat jelent. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a rubin színárnyalata szerint ítélik meg annak származási helyét. Ez egy tévhit. Van ugyan némi színeltérés a különböző lelőhelyeken található rubin kövek tekintetében, de ugyanazon az előfordulási helyen is megtalálhatók a különböző árnyalatok. A rubin (a zafírral) a gyémánt után a legkeményebb ásvány, éppen ez adja különleges értékét. A rubin kövekben gyakran előfordulnak a zárványok, ám ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mivel ez nem befolyásolja a rubin minőségét.

Az utóbbi években rengeteg szintetikus rubin utánzat került a piacra, így a zárványok még értékesebbé teszik a valódi köveket, hiszen éppen valódiságuk bizonyítékát láthatjuk benne.

Rubin legendák

Minden típusú drágakővel kapcsolatban alakultak ki mítoszok, legendák. Az évezredek során a rubin is kellőképpen fel lett ruházva az őt illető mágikus erővel.

Nagyon sok népcsoport úgy tartotta, hogy a rubin az élet tüzét hordozza magában. Például az indiaiak úgy gondolták, hogy rubin ékszer viselése révén életük végéig egészség és szerencse kíséri őket.

Ázsiai mítoszok szerint a rubin az istenek vérét zárta magába. Az emberek joggal hitték azt, hogy ha rubin köveket ajándékoznak Krisnának, akkor császári ranggal lesznek megjutalmazva következő életükben.

Sokan úgy tartották, hogy a rubin távol tartja a gonoszt. Az egészségmegőrzés egyik ősi formájának is tartották a rubin viselését, mivel némely hitvilág szerint a rubin megváltoztatja a színét, ha viselőjének megromlik az egészsége.

Nem véletlen, hogy az élet tüzének hívták, hiszen a legenda-töredékekből látható, hogy szerencsét, egészséget, vagyont, hosszú életet és boldogságot társítottak a rubin drágakőnek, illetve ezeket a „juttatásokat” várta el a tulajdonosa.

Rubin, a bátorság köve

Egyes népek körében a rubin – a fentiekkel ellentétben – a bátorság köve volt. Olyannyira hittek ebben, hogy a tehetősebb harcosok rubin köveket ültettek a bőrük alá, mert hitték, hogy ez elegendő bátorságot önt beléjük a csatában.

Rubin az orvoslásban

Természetesen nem a modern kori orvoslásról van szó, hanem még mindig a hiedelmek és legendák világában kalandozunk, amikor a rubin orvoslásban betöltött szerepéről beszélünk.

Rengeteg betegség, valamint az intenzív vérzés megszüntetéséhez használták a rubin követ (több-kevesebb sikerrel). Ezen kívül az élet erejének is tekintették, ezért minden típusú betegség esetén ajánlották a rubin ékszer viselését.

Manapság is spirituális gyógyító erőt társítanak a rubin ékkőhöz. Sokak szerint segítségre lehet minden fajta vérbetegség leküzdésében, mint amilyen a vérszegénység, vérrák, vérkeringési problémák, vérnyomás problémák, valamint egyéb betegségek esetén is ajánlják.

A rubin óvó ereje

A néphit szerint a rubin megvédi viselőjét az irigy emberek haragjától és az intrikáktól. Továbbá a tartós szerelem és hűség bizonyítékaként is számon tartják.

A rubin egy csepp tűz. Ragyogjon Ön is a tűz erejével!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!