-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Köszönöm szépen a gyűrűt, a kedvesemnek is nagyon tetszett! A lánykérés óta éjszakára is úgy kell leimádkozni róla! A webshopos rendelés egyszerű volt, minden gördülékenyen zajlott, és a gyűrű még szebb mint ahogy azt a képek alapján elképzeltem! Biztosan találkozunk még!

Balázs

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Smaragd

A smaragd Vénusz végtelen szépségének tartálya. A smaragd ma is azt a hagyományt őrzi, hogy szépséggel és fiatalsággal ajándékozza meg viselőjét.

A smaragd intenzív zöld színe minden szépérzékkel megáldott ember számára megkapó. Ez a zöld szín annyira egyedi, hogy smaragdzöld néven honosodott meg a nyelvben.

Ékesítse magát Ön is Kleopátra kedvencével, Vénusz ékkövével!

A smaragd drágakövek alatt további érdekességek találhatók.

Kiváló ár!

Saját ötvösökkel dolgozunk együtt, ezért ilyen jók az áraink.

Rendezés: / oldal
Smaragd szív 0,20-0,50ct 70.000Ft/ct
Ár: 70 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Smaragd smaragd VHI 2,85ct
Ár: 228 000 Ft
Raktáron
Smaragd 7,15ct
Ár: 572 000 Ft
Raktáron

Smaragd jellemzői

  • Mohs keménység: 7,5-8
  • Ásványosztály: szilikátok
  • Színét meghatározó anyagok: vas, króm
  • Összetétel: Al2O3 Alumínium-oxid
  • Csoport: berill

A smaragd színe

A smaragd elnevezés a drágakő színére utal, ugyanis jelentése görögül „zöld kő”. Talán éppen ezért volt lehetséges, hogy az ókorban szinte minden zöld drágakövet smaragd névvel jelöltek, függetlenül attól, hogy az mi volt valójában.

Ebből arra lehet következtetni, hogy szó sem volt tévedésről, hiszen a smaragd nem igazán téveszthető össze más zöld drágakővel. Inkább az elnevezés egyszerűsége vitte rá az ókori embereket, hogy zöld kőnek nevezzenek minden hasonló követ.

A smaragd színelosztása nem minden esetben egyenletes. A legnépszerűbb a mélyzöld smaragd. A legtöbb kő üvegfényű, ám a legkiválóbb minőségű drágakövek között találunk átlátszóakat is.

A legtöbb esetben a smaragd, a rubinhoz hasonlóan zárványos, ami nem von le értékéből. A zárványok előnye, hogy könnyedén meg lehet különböztetni a valódi smaragd drágakövet a napjainkban egyre inkább divatossá váló, de jóval értéktelenebb "Spanyol smaragd”-tól, ami valójában színezett üveg.

Kleopátra ékkövei

Az ókorban Egyiptom smaragd bányái voltak a leghíresebbek, valószínűleg minden smaragd innen származott. Innen származtak Kleopátra drágakövei.

Kleopátra hitte, hogy a smaragd Vénusz végtelen szépségét tartalmazza, ezért volt a kedvenc drágaköve. Mindig viselt smaragd ékszert, ez volt az ő fiatalító kúrája. Hitte, hogy Vénusz szépsége és fiatalsága folyamatosan áramlik át a köveken keresztül saját szervezetébe. Talán hatásos is volt, hiszen a feljegyzések szerint Kleopátra volt korának egyik legszebb asszonya.

Egyiptommal kapcsolatban érdemes még megjegyezni, hogy a gazdag smaragd bányáknak köszönhetően olykor a fontos tudást is smaragd táblákba vésték fel az utókor számára.

Ezek az egyiptomi bányák azonban már csak a múltat képviselik, mint nevezetességek. A XIX. században az egyiptomi alkirály expedíciót küldött az egykori bányák felkutatására, amiket meg is találtak. Azonban a bányák értékes kövei kimerülni látszottak. A talált drágakövek értéke nem ütötte meg azt a mércét, ami miatt érdemes lett volna újra kezdeni a kitermelést.

A kolumbiai smaragd

A legfontosabb smaragd lelőhelyek Kolumbiában találhatók. Ezért Amerika felfedezése előtt a smaragd a legritkább drágakövek közé tartozott.

A smaragd Indiában

Jahan Sah – a Taj Mahal építtetője – különösen kedvelte a smaragd drágakövet. Ezáltal annyira közismertté vált, hogy még vallási szövegekben is helyet kapott. A mai napig is talizmánként viselik a smaragd ékkövet.

A smaragd jótékony hatása

Lehet, hogy kissé megmosolyogjuk Kleopátra hiedelmeit, miszerint a smaragd fiatalító erővel bír, ennek ellenére a mai napig hisznek az emberek méregtelenítő és bőrregeneráló tulajdonságában. Ezen kívül számos betegség révén hordanak smaragd ékkövet az emberek. Ebből is látható, hogy nem pusztán egy díszítő ékkőről van szó. A smaragd még ma is valóságos kultusszal rendelkezik.

Lelki hatásokat tekintve a smaragd a szeretet és az állandóság ékköve. Nem csak párkapcsolatokra vonatkoztatva, hanem a szülő és gyermek kapcsolatát is erősíti.

Békítő hatást is párosítanak a smaragd hatásaihoz. Ez egyértelműen abból fakad, hogy a smaragd viselője kiegyensúlyozottabbá válik. Érdekesség, hogy ezt szinte az összes zöld ékkő hatásaiként tartják nyilván.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!