-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Tanzanit

Ritkaságra, különlegességre vágyik? Akkor a tanzanit ibolyaszín lángja lesz az Ön ékköve.

A tanzanit kevéssé ismert, igen ritka drágakő. Mindössze fél évszázada fedezték fel létezését. Olyannyira ritka drágakőről van szó, hogy akár egy-két évtizeden belül elfogyhat.

Amennyiben a tanzanit lesz az Ön választottja, akkor biztos lehet abban, hogy leszármazottai is közvetlen közelről csodálhatják meg ezt a kivételes szépségű ritkaságot.

Ha kíváncsi rá, hogyan találtak rá a tanzanit drágakőre, akkor olvasson tovább kínálatunk alatt.

Üzletünk fő profilja a valódi drágakövek

Drágakő készletünk egyedülálló Magyarországon, úgy minőség, mint választék tekintetében.

Rendezés: / oldal

A tanzanit a rétegszilikát ásványok csoportjába tartozik. Színváltoztatás jellemző rá. Színárnyalata attól függ, hogy milyen jellegű fény éri. Természetes fénynél égszínkék, erős napsütésben vöröses, mesterséges fénynél inkább a lila szín erősödik fel a drágakőben.

A tanzanit véletlen felfedezése

1967-ben Tanzániában, a Kilimandzsáró lábánál óriási szárazság tombolt. Egy alkalommal több hektárnyi terület gyulladt fel. Marhákat legeltető maszájok igyekeztek eloltani a tüzet. Miután sikerült a tűzoltás, a maszájok sötétkék csillogást fedeztek fel a felperzselődött, sötét talajban. Közelebbről szemügyre vették ezt a furcsaságot, majd észrevették, hogy gyönyörű égszínkék kövek bújtak elő. Ez volt az addig ismeretlen tanzanit.

A maszájok összegyűjtötték a mesés kincset, majd nem sokkal később megmutatták azt egy kalandornak, aki éppen drágakő után kutatott. A kalandor, Manuel d’Souza, azt hitte zafírt tart a kezében, és megkérte a maszájokat, mutassák meg neki a helyet, ahol a kincset találták. Ezután különböző kanyargós utakon, ismerősökön keresztül eljuttatta a kő egyikét a Tiffany vezérigazgatójához. A Tiffany azonnal lecsapott az újdonságra, és villámgyorsasággal vezette be a köztudatba a gyönyörű ékkövet. Így vált egy csapásra ismertté a tanzanit.

A tanzanit népszerűsége olyan hirtelen ugrott meg, hogy a Tiffany öt év alatt kétmillió karát mennyiségű drágakövet szabadított ki a föld fogságából a Kilimandzsáró lábánál. Ekkor a tanzániai kormány megakadályozta a Tiffany további ténykedését a területen, államosították azt az üzemmel együtt.

A legnagyobb tanzanit

Az eddig talált legnagyobb tanzanit kristály közel 3,5 kilogrammot nyom. Nemrégiben, 2005-ben került elő.

A különleges tanzanit

A tanzanit rendkívüli ritkaságáról már esett szó. Arról azonban még nem szóltunk, hogy miért olyan különleges a tanzanit.

Több drágakő esetében is előfordulhat, hogy az összetéveszthető más drágakövekkel. Ez a tanzanit esetében nem történhet meg. Színjátéka annyira utánozhatatlan, amire egyetlen más drágakő sem képes.

Minél intenzívebb a tanzanit színe és minél színpompásabb, annál értékesebb a kő. Ez olyannyira igaz, hogy a tanzániai maszájok a mai napig szabad szemmel, a nap felé tartva becsülik meg egy-egy kő értékét.

Hagyományos tanzanit értékesítők

A hagyományos tanzanit értékesítőkön természetesen a tradícionális öltözéket viselő maszájokat értjük, akik napjainkban is megtalálhatók Tanzánia nagyvárosainak utcáin. Ott árulják a csiszolatlan tanzanit köveket, melyeknek értékét a fentebb leírt módon becsülik fel.

Közvetlenül tőlük kerülnek a kereskedőkhöz is, majd azután nyugati értékesítőkön keresztül jutnak el a tanzanit ékkövek az ékszerészekhez.

Azonban bárkivel előfordulhat, hogy Tanzániában járva vásárol egy marék nyers tanzanit követ, amiben akár több értékes darab is lehet.

Tanzanit spirituális hatásai

Bár nem régi ékkőről van szó, ahhoz mégis elég ideje ismert, hogy spirituális hatást tulajdonítsanak neki.

A tanzanit drágakőről azt tartják, hogy javítja a hallást, valamint erős regeneráló hatása van, ezáltal a sejtmegújulást is elősegíti.

Lelki hatásai között szerepel, hogy oldja a lelki blokkokat, segít feldolgozni az eltemetett fájdalmakat, segít kilábalni a depressziós időszakokból, valamint megszünteti a szorongást.

Ha érdekes és egyedi ékkőre vágyik, akkor a tanzanit lesz a legjobb választás.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!