-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás! JELENLEG SZÜNETEL!

 


Testékszer - piercing

Ha már piercing, akkor legyen egyedi és elegáns.

A piercing ma már nem számít megbotránkoztató ékszernek. Néhány évvel ezelőtt még előfordult, hogy a piercing visszatetszést váltott ki a felsőbb körökben, de ez már a múlté. Ezért bátran lehet e mellett az ékszer mellett dönteni, függetlenül attól, hogy a jövőre nézve milyen hatást kívánunk kiváltani az emberekből. Komoly üzleti tárgyalások alkalmával is feltűnik a piercing egy-egy résztvevő megjelenésében.

Az orr az arc legfeltűnőbb része. Miért ne díszíthetnénk kedvünk szerint, hogy ezzel is befolyásoljuk arcunk karakterét? Az erre legalkalmasabb ékszer a piercing.

A valódi ékkővel díszített piercing kifejezetten jó ajándék lehet olyan ember számára, aki már régebben meghozta döntését és jelenleg is viseli ezt a típusú ékszert.

Az ékkővel díszített piercing nem állít korlátot senki elé, különböző színű ékkővel díszíthető, igény és ízlés szerint.

Ön milyen színű testékszert látna magán szívesen?

3 hónapig és +4 szám erejéig

Díjmentes gyűrű átméretezés minden gyűrű vásárlása esetén rendelkezésére áll.

Rendezés: / oldal
14k Gyémánt Briliáns Orrpiercing
Ár: 32 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)

Piercing a múltban

Bár a piercing modern dolognak számít, mégis ezzel kapcsolatban is bebizonyosodott, hogy nincs új a nap alatt. A legtöbb ősi kultúrában megtalálhatók a testékszerek különböző formái, melyeket még ma is megfigyelhetünk az elszigetelt népcsoportok körében.

Kezdetben természetesen készen talált alapanyagokból készültek a testékszerek, főként állati és növényi nyersanyagokból, maradványokból. Még ma is megtalálhatók azok a népcsoportok, akik ébenfa vagy bambusz pálcikát hordanak az orrukban.

A többi ékszerhez hasonlóan, az őskorban a piercing elsősorban nem díszítő funkciót töltött be, sokkal inkább az egyén közösségben elfoglalt helyét tette nyilvánossá.

Az ókorban azonban már gyakori volt a nemesfém piercing viselése. Ekkor jött divatba a test egyéb területein hordott piercing. Például a köldökékszer kifejezetten a királynők privilégiuma volt, tehát ebből látható, hogy a társadalmi rang kifejezése még ekkor is összefüggésben állt az ékszerek viselésével.

A közel-keleti törzsek tagjai karikát hordtak az orrukban. A karika mérete kifejezte a család vagyoni helyzetét. Ez mutatja azt, hogy nem csak a rangot fejezték ki szívesen piercing révén, de a tehetősség mértékét is. Közel-keleti szokás volt az is, hogy az esküvőn a férj orrkarikát ajándékozott ifjú feleségének. A feleség számára ez nyújtott anyagi védelmet egy esetleges válás során.

A XVI. században piercing a hódítók révén a Közel-Keletről Indiába került, ahol nagyon gyorsan szokássá vált.

Modern piercing történelem

A piercing történelme nagyon érdekes, de mégis hogyan lett a nyugati kultúra része?

A piercing nyugaton való elterjedése a 60-as években kezdődött a hippi korszakban. A hippik közül nagyon sokan Indiába utaztak, egészen pontosan India dél-keleti partjára, Goába. A világutazó hippik valósággal ellepték ezt a tengerpartot. Céljaik szerint az elveszett szabadságot keresték ezen a területen.

Később, a hippimozgalom kifulladása után sem veszett feledésbe a világnak ez a távol eső szeglete. Továbbra is a kalandkeresők úti célja maradt.

A hirtelen nagy tömegben érkező fiatalok egy része ugyan letelepedett a számukra megtalált paradicsomban, de jó részük hazatért Európába, számos indiai szokással egyetemben. Ezen szokások egyike volt a piercing.

Akkoriban, a 60-as, 70-es években a piercing elsősorban a lázadás szimbóluma volt. Valóságos hadjáratot jelentett a konzervatív értékekkel szemben. Megjelenése valóban megbotránkozást és közfelháborodást okozott. Ám néhány év elteltével, mint minden más, a piercing is megszokottá vált. Egyre elfogadóbbak lettek az emberek a testékszerrel kapcsolatban. Mára pedig már egyáltalán nem befolyásolja negatívan a normál megjelenést egy piercing.

Ha Ön is kedveli a piercing viselését, válasszon értékes, egyedi, elegáns darabot!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!