-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Tavaly nyáron egy szimpla nyaralásra készültem a párommal Görögországba, de egészen másképp végződött mint ahogyan azt vártam... Vacsora után egy pici csomag landolt előttem, pedig csak egy pillanatra kalandozott el a tekintetem :D

Ezt a nyaralást egy lánykérés, és az Önök csodaszép gyűrűje tette felejthetetlenné!

Nagyon szépen köszönöm!

Erika

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Testékszer - piercing

Ha már piercing, akkor legyen egyedi és elegáns.

A piercing ma már nem számít megbotránkoztató ékszernek. Néhány évvel ezelőtt még előfordult, hogy a piercing visszatetszést váltott ki a felsőbb körökben, de ez már a múlté. Ezért bátran lehet e mellett az ékszer mellett dönteni, függetlenül attól, hogy a jövőre nézve milyen hatást kívánunk kiváltani az emberekből. Komoly üzleti tárgyalások alkalmával is feltűnik a piercing egy-egy résztvevő megjelenésében.

Az orr az arc legfeltűnőbb része. Miért ne díszíthetnénk kedvünk szerint, hogy ezzel is befolyásoljuk arcunk karakterét? Az erre legalkalmasabb ékszer a piercing.

A valódi ékkővel díszített piercing kifejezetten jó ajándék lehet olyan ember számára, aki már régebben meghozta döntését és jelenleg is viseli ezt a típusú ékszert.

Az ékkővel díszített piercing nem állít korlátot senki elé, különböző színű ékkővel díszíthető, igény és ízlés szerint.

Ön milyen színű testékszert látna magán szívesen?

Nem pont erre gondolt?

Ötvösünk bármilyen ékszert elkészít, hívjon minket és segítünk akár a kinézet vagy az ár módosításában.

Rendezés: / oldal
14k Gyémánt Briliáns Orrpiercing
Ár: 32 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)

Piercing a múltban

Bár a piercing modern dolognak számít, mégis ezzel kapcsolatban is bebizonyosodott, hogy nincs új a nap alatt. A legtöbb ősi kultúrában megtalálhatók a testékszerek különböző formái, melyeket még ma is megfigyelhetünk az elszigetelt népcsoportok körében.

Kezdetben természetesen készen talált alapanyagokból készültek a testékszerek, főként állati és növényi nyersanyagokból, maradványokból. Még ma is megtalálhatók azok a népcsoportok, akik ébenfa vagy bambusz pálcikát hordanak az orrukban.

A többi ékszerhez hasonlóan, az őskorban a piercing elsősorban nem díszítő funkciót töltött be, sokkal inkább az egyén közösségben elfoglalt helyét tette nyilvánossá.

Az ókorban azonban már gyakori volt a nemesfém piercing viselése. Ekkor jött divatba a test egyéb területein hordott piercing. Például a köldökékszer kifejezetten a királynők privilégiuma volt, tehát ebből látható, hogy a társadalmi rang kifejezése még ekkor is összefüggésben állt az ékszerek viselésével.

A közel-keleti törzsek tagjai karikát hordtak az orrukban. A karika mérete kifejezte a család vagyoni helyzetét. Ez mutatja azt, hogy nem csak a rangot fejezték ki szívesen piercing révén, de a tehetősség mértékét is. Közel-keleti szokás volt az is, hogy az esküvőn a férj orrkarikát ajándékozott ifjú feleségének. A feleség számára ez nyújtott anyagi védelmet egy esetleges válás során.

A XVI. században piercing a hódítók révén a Közel-Keletről Indiába került, ahol nagyon gyorsan szokássá vált.

Modern piercing történelem

A piercing történelme nagyon érdekes, de mégis hogyan lett a nyugati kultúra része?

A piercing nyugaton való elterjedése a 60-as években kezdődött a hippi korszakban. A hippik közül nagyon sokan Indiába utaztak, egészen pontosan India dél-keleti partjára, Goába. A világutazó hippik valósággal ellepték ezt a tengerpartot. Céljaik szerint az elveszett szabadságot keresték ezen a területen.

Később, a hippimozgalom kifulladása után sem veszett feledésbe a világnak ez a távol eső szeglete. Továbbra is a kalandkeresők úti célja maradt.

A hirtelen nagy tömegben érkező fiatalok egy része ugyan letelepedett a számukra megtalált paradicsomban, de jó részük hazatért Európába, számos indiai szokással egyetemben. Ezen szokások egyike volt a piercing.

Akkoriban, a 60-as, 70-es években a piercing elsősorban a lázadás szimbóluma volt. Valóságos hadjáratot jelentett a konzervatív értékekkel szemben. Megjelenése valóban megbotránkozást és közfelháborodást okozott. Ám néhány év elteltével, mint minden más, a piercing is megszokottá vált. Egyre elfogadóbbak lettek az emberek a testékszerrel kapcsolatban. Mára pedig már egyáltalán nem befolyásolja negatívan a normál megjelenést egy piercing.

Ha Ön is kedveli a piercing viselését, válasszon értékes, egyedi, elegáns darabot!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!