-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Köszönöm szépen a gyűrűt, a kedvesemnek is nagyon tetszett! A lánykérés óta éjszakára is úgy kell leimádkozni róla! A webshopos rendelés egyszerű volt, minden gördülékenyen zajlott, és a gyűrű még szebb mint ahogy azt a képek alapján elképzeltem! Biztosan találkozunk még!

Balázs

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Topáz

A topáz változatosságot és örök vidámságot hoz az életébe.

A topáz sokszínűsége jelenti azt a változatosságot, amire a modern kori ember méltán igényt tart. A topáz színét az határozza meg, hogy a benne található vas milyen oxidációs állapotban van, valamint a króm milyen mennyiségben található meg benne. Így fordulhat elő az, hogy a topáz lehet sárgás, barnás, kék, zöld, vörös és rózsaszín. Ön melyik színt választaná a topáz széles palettájáról?

A topáz mellé sejtelmes misztikum társul, melyből összeszedtünk egy csokorral. Topáz kínálatunk alatt olvashatók.

Nem pont erre gondolt?

Ötvösünk bármilyen ékszert elkészít, hívjon minket és segítünk akár a kinézet vagy az ár módosításában.

Rendezés: / oldal
Topáz briliáns VLI 0,14ct
Ár: 1 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)

Topáz jellemzői

  • Mohs keménység: 8
  • Ásványosztály: szilikátok
  • Színét meghatározó anyagok: vas, króm
  • Összetétel: Al2[(F, OH)2 I SiO4] Fluortartalmú alumínium-szilikát

Topáz elnevezése

A topáz esetében az elnevezés nem annyira egyértelmű, mint a drágakőnél. Három feltevés is létezik, melyek bármelyike igaz lehet, és talán már sosem tudjuk meg, hogy mi volt a topáz szó valódi alapja.

Az egyik feltételezés szerint a szanszkrit tapasz szóból származik, ami tüzet, illetve világítást jelentett. Más elgondolás szerint a görög topazion szó az alap, mely egy zöld kő neve volt. A harmadik felvetést kedvelik leginkább azok, akik a topáz szó eredetével már foglalkoztak valamelyest, miszerint egy mitológiai sziget neve volt topazosz, ahol zöld köveket találtak. Valószínűleg az erős mitológiai utalás is közrejátszik, hogy ez utóbbi gondolat nyerte el a legtöbb ember tetszését a topáz szóval kapcsolatban.

Topáz az egyiptomi hitvilágban

Az ókori Egyiptomban úgy gondolták, hogy a topáz fénye Ré napistennek köszönheti fenséges arany ragyogását. Mivel erről az isteni közbeavatkozásról mélységesen meg voltak győződve, ezért a topáz nagyon értékes volt. Nem csupán a drágakő értéke miatt, hanem mert úgy gondolták, hogy Ré isten ereje a topáz viselőjét megvédi minden bajtól. A párkapcsolat kialakításában is jelentős szerepet kölcsönöztek a topáz viselőjének. Úgy tartották, hogy a férfiak okosak és jó kiállásúak lesznek a topáz hatására. A közhiedelem szerint a nők számára boldogságot, szeretetet és termékenységet ígért a drágakő.

Az egyiptomiakkal ellentétben a görögök az ókorban aranylelőhely felkutatására használták ezt a drágakövet. Hitük szerint egy pálca végére erősített topáz varázserővel bírt és megmutatta, hogy hol található arany.

Topáz misztikum napjainkban

Még ma is különleges hatást tulajdonítanak a topáz birtokosának. Azt tartják, hogy elűzi a gondot, szomorúságot, a rémálmokat, valamint megóv a váratlan haláltól.

Topáz az orvoslásban

Az elmúlt kétezer évben időről időre felbukkantak különböző orvosi leírások a topáz alkalmazásával kapcsolatban. Ezek közül némelyik annyira furcsa, hogy már az is elképesztő feltételezés, hogy eredményességet tulajdonítottak neki.

Az első ilyen leírás Ciprusról származik, i.sz. IV. századból való. A leírás szerint a topáz időről-időre tejszerű nedvet bocsát ki magából, ami gyógyhatású veszettség ellen. Rendszeresen összegyűjtötték ezt és hasznosították. Ennek a leírásnak az érdekessége, hogy még a X. században is alkalmazták és megerősítették eredményességét.

A XI. századi Franciaországban püspöki javaslatra viselték a topáz medált a gonosz távol tartására, rossz álmok ellen, valamint az őrültség kúrálására.

A XIII. században köszvény tüneteinek enyhítésére alkalmazták a drágakövet. A topáz eredményességéről több orvosdoktor is beszámolt.

Egy XVII. században megjelent gyógyszerkönyvben szintén szerepel a topáz az epilepszia gyógyszereként.

A középkorban rendszeresen készítettek szemkenőcsöt topáz segítségével. A drágakövet borban áztatták néhány napon át, majd borogatást készítettek belőle. A homályos látás javítására alkalmazták, ami valószínűleg a szürkehályogot jelentette.

A topáz mágikus hűtő ereje

A topáz gyógyhatásait hűtő erejének tulajdonították. Azt gondolták, hogy lehűti a túláradó érzelmeket, ezért csillapítja az őrültséget. Állítólag kísérleteztek annak idején a topáz hűtő erejével. Forrásban lévő vízbe dobták, majd megfigyelték, hogy nagyon rövid idő alatt lehűtötte a vizet. Ezzel azonban napjainkban inkább ne kísérletezzünk.

Élvezze Ön is a topáz változatosságát és legyen jutalma az örök vidámság!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!