-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Tsavorit

A ritka tsavorit olyan drágakő, melyet mintha kifejezetten a smaragd és a gránát szerelmeseinek hozott volna létre a természet.

Vegye birtokba Ön is az egyik legfiatalabb drágakövet, hadd ragyogja be megjelenését a tsavorit intenzív zöld színe.

Ajándékként is a legjobb választás lehet a tsavorit drágakővel díszített ékszer, hiszen a hagyomány szerint, akinek gránát drágakövet ajándékozunk, a vele lévő kapcsolat örökre megmarad.

Ha már gránát drágakőről van szó, akkor legyen az egyik legritkább, a tsavorit, melynek ritkaságával csak szépsége vetekedik. A tsavorit ritkasága abból adódik, hogy ebből az ásványból igen ritkán képződik olyan méretű kristály, mely megmunkálható, megcsiszolható.

Válasszon az alábbi tsavorit drágakövek közül!

Kiváló ár!

Saját ötvösökkel dolgozunk együtt, ezért ilyen jók az áraink.

Rendezés: / oldal
Tsavorit gránát csepp 0,50ct
Ár: 9 000 Ft
Raktáron
Tsavorit gránát ovális 0,66ct
Ár: 11 800 Ft
Raktáron
Tsavorit gránát ovál 2,00ct
Ár: 49 000 Ft
Raktáron

A tsavorit furcsa neve

A tsavorit név ugyan kissé nehezen kiejthető, mégis ezt a nevet kapta ez a kivételes drágakő, ezzel tisztelegve az eredeti lelőhely előtt, mely a Tsavo Nemzeti Parkban található Kenyában.

A tsavorit zöld színe

A tsavorit jellemzően nagyon intenzív zöld színnel rendelkezik, ami a benne megtalálható nagy mennyiségű vanádium, továbbá a kis mennyiségű króm együttes hatása.

Az említett összetevők egyensúlyának változása okozza, hogy a tsavorit színárnyalatai ennyire eltérőek lehetnek, a könnyű világoszöldtől egészen a mély sötétzöldig.

Mint minden gránát, a tsavorit is ragyogóan fénylik. Egy régi legenda szerint a gránátot nehéz elrejteni, mert még a ruha alól is kibukkan ragyogó fénye.

A tsavorit fiatalsága

A drágakövek közül a tsavorit az egyik legfiatalabb, már ami a felfedezését illeti. 1967-ben talált rá először egy brit geológus. Akkoriban gyakori volt, hogy valaki drágakő kutatásába kezdett. Campbell Bridges geológus sikerrel járt Tanzániában, csak úgy, mint nem sokkal előtte a helyi maszájok a tanzanittal kapcsolatban.

Nem csak az időpont és a felfedezés helye volt hasonlóság a tsavorit és tanzanit között, hanem a Tiffany cég is, ami mindkét drágakő iránt különös érdeklődést mutatott. Végül a tsavorit is a Tiffany „gyermeke” lett. Ők vezették be a piacra és tették népszerűvé ezt a különösen ritka drágakövet.

A védelmező tsavorit

Nem csak erre a drágakőre, hanem általában a gránátokra jellemző, hogy mindig védelmező talizmánként „használták”. Gyakran fordult elő pajzsok és kardmarkolatok díszítőelemeként, elsősorban nem az esztétika, hanem a drágakő védelmező ereje miatt.

Tsavorit a párkapcsolatban

Szintén minden gránát drágakőre igaznak tartják, miszerint azok a szenvedély és a szerelem kövei. Kiegyensúlyozó hatással vannak a párkapcsolatokra, oldják a feszültséget, valamint könnyebbé teszik önmagunk és a világ megfigyelését.

A gyógyító tsavorit

Napjainkban újra a gyógyító ásványok reneszánszát éljük. Előkerültek az egykori leírások, valamint megfigyelések alapján azok kiegészítésre kerültek. Így alakult ki az a nézet, hogy a drágakövekre ma már nem csak ékszerként tekintünk, hanem választás előtt gyógyító és spirituális hatásait is figyelembe vesszük.

A zöld tsavorit immunrendszer-erősítő, erősíti a vérkeringést, valamint ezáltal az összes szerv működésére pozitív hatással van. Továbbá serkenti az anyagcserét, ezáltal visszaállítja a szervezet természetes méregtelenítő funkcióit.

Spirituális szinten a tsavorit segít megszabadulni berögzült rossz szokásainktól, elsimítja az ellentéteket, valamint plusz energiát ad a nehéz időszakokban.

A legtöbb drágakőhöz, melyben belső tűz lobog, életadó, energetizáló hatást társítottak. Nincs ez másként a tsavorit esetén sem. A kőbe zárt zöld tűz testi-lelki megújulást ígér.

Ha Ön is kedveli a gránát drágaköveket, valamint szereti a mélyzöld színt, akkor tsavorit kínálatunk valamelyik darabja éppen Önre vár!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!