-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Köszönöm szépen a gyűrűt, a kedvesemnek is nagyon tetszett! A lánykérés óta éjszakára is úgy kell leimádkozni róla! A webshopos rendelés egyszerű volt, minden gördülékenyen zajlott, és a gyűrű még szebb mint ahogy azt a képek alapján elképzeltem! Biztosan találkozunk még!

Balázs

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Zafír

A zafír a tisztaság és a hűség égkék köve. Ezt az életérzést tükrözi a zafír viselője.

Bár a zafír sokféle színben létezik, mégis a legtöbben a kék színt társítják hozzá. Talán az ég kékjének tisztasága miatt vontak párhuzamot a tisztaság, hűség és a zafír közé. Az érzés a mai napig jelen van, hiszen nagyon sok eljegyzési gyűrű ékköve a zafír.

A zafír tündöklése minden alkalmat ünneppé varázsol Ön és környezete számára.

Tudta, hogy az ókori perzsák szerint földünket egy zafír tartja a helyén? Hitük szerint ennek a hatalmas ékkőnek a ragyogása tükröződik az égen, ettől kék az égbolt.

További érdekességeket talál zafír kínálatunk alatt.

Üzletünk fő profilja a valódi drágakövek

Drágakő készletünk egyedülálló Magyarországon, úgy minőség, mint választék tekintetében.

Rendezés: / oldal
Zafír kék briliáns 0,06ct
Ár: 2 100 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír sárga bagett 0,10ct
Ár: 3 200 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír sárga briliáns 0,15ct
Ár: 4 500 Ft
Raktáron
Zafír sárga szív 0,12ct
Ár: 5 000 Ft
Raktáron
Zafír sárga princess 0,17ct
Ár: 5 900 Ft
Raktáron
Zafír fantázia 0,31ct
Ár: 6 500 Ft
Raktáron
Zafír sárga ovális 0,20ct
Ár: 6 500 Ft
Raktáron
Zafír zöld ovális 0,18ct
Ár: 7 500 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír narancs márkiz 0,22ct
Ár: 9 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír zöld briolett 0,25ct
Ár: 9 500 Ft
Raktáron
Zafír zöld princess 0,25ct
Ár: 10 500 Ft
Raktáron
Zafír narancs princess 0,25ct
Ár: 11 500 Ft
Raktáron
Zafír piros smaragd 0,22ct
Ár: 27 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír pink ovális 1,61ct
Ár: 32 200 Ft
Raktáron
Zafír kék ovális LI 1,57ct
Ár: 94 000 Ft
Raktáron
Zafír sárga csepp 2,00ct
Ár: 125 000 Ft
Raktáron
Zafír rózsaszín ovál 2,33ct
Ár: 455 000 Ft
Raktáron

Zafír jellemzői

  • Mohs keménység: 9 (a gyémánt után a legkeményebb drágakő)
  • Ásványosztály: oxidok
  • Színét meghatározó anyagok: vas, titán, króm, vanádium
  • Összetétel: Al2O3 Alumínium-oxid
  • Csoport: korund

A zafír színe

A zafír színéről érdemes kicsit bővebben beszélni, mivel nagyon sokan tévesen úgy gondolják, hogy a zafír kizárólag kék lehet, holott ez távolról sem igaz.

Az úgynevezett korund csoport sok ékkövet foglal magában, többek között a rubint is. A rubinon kívül azonban az összes színű korund zafír. Ezek között megtalálható a színtelen, a zöld, a sárga, a rózsaszín, az ibolyaszín, a narancsszín, valamint természetesen a kék zafír. Megnevezéskor a kéken kívül mindegyik zafír viseli a színét előtagként. A színmegnevezés nélküli, tehát csak zafír megnevezés a kék színűt jelöli. A zafír színárnyalatát a benne lévő vas és titán adja meg, ezek mennyisége befolyásolja a kő színét.

A legértékesebb zafír természetesen a kék, ám ezen kívül is van két szín, ami különlegességnek számít. Talán ezért is kapott egyedi nevet. Az egyik a színtelen zafír, amit leukozafírnak neveznek. Színtelensége abból fakad, hogy nagyon minimális idegen anyagot tartalmaz. A másik különlegesség a narancsszín zafír, amit padparadsának, tehát lótuszvirágnak kereszteltek el.

A kék zafírok között is a legértékesebbek azok, melyek Kasmírból kerültek elő. Búzavirágkék színük és selymes fényük valódi különlegesség. A kasmíri lelőhely érdekessége, hogy 1880-ban egy földcsuszamlás révén szabadultak ki a föld fogságából.

Kleopátra sminkje

A szépséges királynő neve már többször felbukkant a drágakövek kapcsán, ám a zafír drágakövet nem úgy viselte, mint ahogy azt gondolnánk. Porították számára a drágakövet, majd Kleopátra a zafír port szemfestékként sminkeléshez használta fel.

A Taj Mahal dísze

A Taj Mahal minden tekintetben a mérhetetlen gazdagság és a végtelen szerelem jelképe. Erről tanúskodik az a tény is, hogy az épület dekorációjához minden fellelhető drágakövet felhasználtak, melyek között a zafír is megtalálható.

Az ókori csillagok

A középkorig egészen furcsa elképzelések keringtek a drágakövek keletkezéséről. Egy ókori feljegyzés szerint, mely hosszú évszázadokig tartotta magát, úgy gondolták, hogy a hullócsillagok fénye elfolyik, beszivárog a talajba, majd drágakővé válik. Valószínűleg a drágakövek ragyogó csillogása vezette őket erre az elgondolásra.

A Delhi Zafír átka

A Delhi Zafír 1857-ig az indiai Cawnpore templomban volt, amikor Colonel W. Ferris betört a templomba és ellopta az ékkövet. Nem sokkal később elvesztette minden vagyonát, majd hamarosan fiával együtt meghalt egy balesetben.

Ezután az értékes zafír egy barátjukhoz került, aki rövid időn belül öngyilkos lett.

A tragédiák furcsa sorozata után a Delhi Zafír Edward Heron-Allen tudós birtokában került, ám ekkor ő már tisztában volt az ékkő előéletével, és meg volt róla győződve, hogy a véráztatta Delhi Zafír inkább átok, mint vagyon.

Annyira rettegett az őt fenyegető átoktól, hogy a csatornába dobta a gyönyörű ékkövet, de nem tudni hogyan, az visszakerült hozzá. Ezután egy ládába zárta és a közelébe sem mert menni. A gyönyörű zafír tulajdonosaként rettegésben töltötte hátralévő életét.

Végrendelete szerint a Delhi Zafír halála után a londoni Természettudományi Múzeum tulajdona lett. Végrendeletében azt javasolta, hogy a drágakövet dobják az óceánba, ám ha ezt nem teszik meg, akkor az a kikötés lépjen érvénybe, hogy a halálát követő három évben senki ne érintse meg az ékkövet. Ezt a kikötést a két múzeumi kurátor nem tartotta be. Rövid időn belül mindketten erőszakos halált haltak.

A Delhi Zafír legendája itt ért véget. Hogy azóta érintette-e valaki az ékkövet, arról már nem szól a fáma.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!