Néhány érdekesség a gyémánttal kapcsolatosan

gyemant-eljegyzesi-gyuru-feherarany-ef288-0-21-ct-w-vs1-14k

Néhány információ, melyek érdekesek a gyémánttal kapcsolatosan, mégis sokan nem tudják.

A gyémánt köztudott, hogy az egyik legkeményebb ásvány, melynek alkotóeleme a szén. Nagyon tiszta és fényes ásvány. Olyan kemény ásványról beszélünk, hogy a megmunkálásához egy másik gyémántra van szükség, tehát ahhoz, hogy csiszolhassuk, vagy bármilyen megmunkálást végezhessünk rajt, olyan eszközre van szükségünk, melynek a csiszolófeje szintén gyémánt alapú.

A gyémánt bányászata napjainkban is nehéz feladat, mivel többségében akár 100 mérföldes mélységből kerül a felszínre, kézi erővel. A leghíresebbnek mondott gyémánt bányák a déli féltekén helyezkednek el, mondhatni, hogy Dél – Afrika a gyémánt bányászat nevével szinte egy.

A gyémántok esetében olyan régi ásványi kövekről van szó, melyek akár 300 millió éve is a föld mélyén helyezkedhetnek el, éppen ezért érthető, hogy miért olyan értékesek, és egyediek. Nem véletlen a gyémántot körül ölelő misztikum sem, hisz úgy tartják, hogy a gyémánt magába szívja a Föld energiáit, az évmilliók során.

Éppen ezért a magában rejlő energiák miatt, egyes kultúrákban gyógyításra is alkalmazzák. Egyes hiedelmek szerint gyógyító erővel bír a gyémánt, és hatással van ez emberek mentális és fizikai problémáira, melyet terápiás jelleggel kezelnek, ezáltal segíthetnek az embereknek.

A gyémánt nevét illetően az is érdekesség lehet, miszerint angolul lásd, a diamond szó, az Ádám szóból eredhet, mely azt jelenti, hogy legyőzhetetlen, mely utalhat a gyémánt keménységére, nehezen megmunkálhatóságára, arra, hogy milyen nagy kihívást jelent a megformázása, alakítása. Mindezek a dolgok nagyon mélyen megmaradtak az emberekben, éppen ezért az ókorban szokás volt, hogy a totemeket, vagy az isteneket szimbolizáló szobrokat gyémántkövekkel díszítették, sőt sok esetben a szemeiket gyémánttal rakták ki, ezzel is megerősítve a hitet az emberekben, hogy védelmezik őket a természeti hatásokkal, vagy ellenséges támadásokkal szemben.

Aztán az idő múlásával, valamiféle képen, talán éppen a keménységének köszönhetően a gyémánt, mint jelkép, összekapcsolódott a szerelemmel, sőt az örök szerelem szimbóluma lett. Oly annyira, hogy a jegygyűrű, a kör, a végtelenséget, a folytonosságot és a benne elhelyezett gyémántkő, pedig a kikezdhetetlenséget tükrözi mások szemében.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a gyémántkővel díszített jegygyűrűnél nem is létezik kifejezőbb gyűrű, egy házasság összekötésére, az elköteleződés megpecsételésére, mely jelezze a külvilág felé az örök összetartozást.

Abban az esetben, ha Ön azt tervezi, hogy kedvese kezét gyémántkővel díszített jegygyűrűvel kéri meg, akkor annak mindenképp egy életre szóló választásnak kell lennie.

Választottja, akiben a férfi meglelte a boldogságot, akivel össze akarja kötni az életét, mert megtalálta benne a szerelmet, a napfényt, az mindenképpen megérdemli, hogy olyan méltó ékszert viseljen az ujján, mely a Föld kincseit, energiáit rejti önmagában, és ez nem más, mint a gyémánt.

Online ékszershopunk és ékszerboltunk azon egyedi ékszerüzletek közé tartozik, ahol megtalálja a választékok közt a gyémántkővel díszített jegygyűrűket, és egyedi gyémántkővel díszített eljegyzési gyűrűket.

Legnépszerűbb ékszereink, melyek közt a gyémánttal díszített gyűrűk kiemelkedő helyet foglalnak el, saját ötvös műhelyünkben születnek, melyek minden szempontból magukon viselik az egyedi megmunkálást, stílust, és kreativitást, igazi mestermunkák. Magas szakértelemmel rendelkező ékszerész és ötvös kollégáink szívesen állnak rendelkezésre, hogy segítsenek a megfelelő ékszer kiválasztásában, mely leginkább passzolhat a szeretett hölgyhöz.

Válogasson kedvére ékszerüzletünkben és ne csak a nőben találja meg az igazit, hanem az ékszerben is leljen rá, találja meg az Ön számára legmegfelelőbb gyémántgyűrűt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük