-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Itt csináltattuk a karikagyűrűnket, de innen van az eljegyzési gyűrűm is. Egy nagyon bonyolult elképzeléssel érkeztünk hozzátok, de nektek semmi sem jelent akadályt. Büszkén hordjuk mindketten ezt a két csodát! :)

Nóri és Laci

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 6500Ft/g, beszámítás: 6700Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 

Karikagyűrű kiválasztásának fortélyai

A karikagyűrű egy életen át fogja ékesíteni a házaspár ujját, ezért érdemes nagy gonddal kiválasztani azt.

Az alábbiakban adunk néhány tippet a karikagyűrű kiválasztására vonatkozólag, hogy ezzel is könnyebbé tegyük a végleges döntéshez vezető utat.
Mivel az eljegyzési gyűrű volt a meglepetés a menyasszony számára, ezért a karikagyűrű kiválasztása már jóval könnyebb feladat. A legjobb, ha a karikagyűrű együtt kerül kiválasztásra.

Karikagyűrű alapanyaga 

Az első lépés a karikagyűrű választásban, hogy a pár megbeszélje a legfontosabb paramétereket. A menyasszonynak általában már vannak konkrét elképzelései, hogy milyen karikagyűrűt szeretne, de legalábbis az alapanyagával kapcsolatban biztosan.
Mivel a karikagyűrű lehet sárga-, fehér- vagy vörös aranyból, esetleg platinából, valamint ezek kombinációjából, ezért ennek eldöntése már egy nagy lépés a végleges választás felé.

Az alapanyagokról kicsit részletesebben

A karikagyűrű alapanyagát tekintve mindenképpen olyan legyen, ami mindkét félnek tetszik.
Napjainkban a fehérarany és a platina a gyakoribb. Ennek roppant egyszerű oka van, ez a két alapanyag pont olyan megjelenésű, ami minden máshoz passzol. Ha a kísérőgyűrű sárga- vagy vörös aranyból van, a fehérarany karikagyűrű akkor sem okoz diszharmóniát.
A platina előnye a fehéraranyhoz képest az ellenállósága. Amennyiben a pár valamelyik tagja gyakorta végez manuális feladatokat, akkor érdemesebb ezt választani, mert a karikagyűrű szépsége hosszan tartó lesz így is.
Napjainkban nagyon népszerű a bikolor vagy trikolor karikagyűrű, amikor két vagy három különböző színű aranyból készül az ékszer. Ezek jóval több esztétikai lehetőséget nyújtanak a hagyományos típusokhoz képest. Ez azonban azzal jár, hogy jóval megfontoltabban kell dönteni.
Többszínű karikagyűrű igénye esetén érdemes a hajszínt és a bőrszínt is figyelembe venni a teljes harmónia érdekében. Azoknak a pároknak, ahol a hölgy világos hajú, világos bőrű, a fehérarany vagy platina, plusz sárga arany keveréke ajánlott. Sötétebb tónusok esetén inkább a sárga arany és a vörös arany keveréke lesz esztétikusabb viselet.
Egyszínű karikagyűrű esetén szintén ez az eljárás javasolt. Minél világosabb a hajszín és a bőrszín, annál világosabb alapanyagból készüljön a karikagyűrű. Az esetlegesen belefoglalt drágakővel hasonló a helyzet.

Karikagyűrű egyformasága

Régebben szinte szabályszerű volt a karikagyűrű azonossága, tehát a férfi és a női karikagyűrű csak méretében különbözött.
Ma azonban már más a helyzet. A két karikagyűrű lehet hasonló, például a női változatban lehetnek apró drágaköves díszítések, de lehet teljesen különböző is. Ez pusztán ízlés kérdése. Amennyiben a pár ízlése túlságosan különbözik egymástól, akkor érdemes különbözőt választani, bár általában nem ez a jellemző. Mivel a karikagyűrű az összetartozás jelképe, ezért a párok általában szeretik, ha ez kívülről is tisztán látszik. Ezt az egyforma vagy nagyon hasonló karikagyűrű fejezi ki legvilágosabban.

Harmónia az eljegyzési gyűrűvel

A karikagyűrű és az eljegyzési gyűrű nagyon sokféleképpen hordható az esküvő után, ami a harmónia szempontjából fontos kérdés.
Van, aki egy ujjon viseli mindkettőt, másoknak viszont az eljegyzési gyűrű marad a bal kezükön. Ennek eldöntése fontos kérdés, hiszen ha egymás mellé kerül a karikagyűrű és az eljegyzési gyűrű, akkor azoknak harmonizálniuk kell egymással.
Éppen ezért, ha eldöntésre került, hogy a leendő feleség később hogyan akarja viselni a gyűrűit, akkor ehhez képest kell összehangolni a karikagyűrű és az eljegyzési gyűrű színét, formavilágát, a belefoglalt drágaköveket.

Drágakő kérdés

Mint fentebb már volt szó róla, napjainkban igen gyakori, hogy a két karikagyűrű nem teljesen egyforma.
Sokszor csak a hasonlóság fejezi ki az összetartozást, de a leendő feleség ujjára kerülő karikagyűrű tartalmaz egy vagy több drágakövet. Ezeknek a drágaköveknek a kiválasztása ugyanolyan fontos, mint korábban az eljegyzési gyűrűé volt.
Fontos, hogy a drágakő színe illeszkedjen a menyasszony stílusához, valamint az előző bekezdésben leírt indokok szerint harmonizáljon az eljegyzési gyűrűvel.

A karikagyűrű ellenállósága

A karikagyűrű ellenállósága fontos lehet abban az esetben, ha a pár valamelyik tagja manuális munkát végez, vagy sokat sportol.
Ebben az esetben érdemes inkább a klasszikus, egyszerű karikagyűrűt választani, így hosszú ideig élvezhetik az eredeti látványt.
Ennek természetesen az ellenkezője is igaz. Ha a karikagyűrű nem lesz kitéve különösebb fizikai behatásoknak, akkor nyugodtan lehet pusztán esztétikai szempontok szerint választani.

A karikagyűrű mérete

Ebben az esetben természetesen nem az ujjméretről van szó, hanem a karikagyűrű szélességéről.
A karikagyűrű szélességével kapcsolatban két tényező játszik szerepet. Elsősorban természetesen az ízlés, másodsorban a pár tagjainak ujjmérete.
Amennyiben valakinek hosszú, vékony ujjai vannak, akkor a keskenyebb karikagyűrű viselése lesz az esztétikusabb. Ellenkező esetben a széles karikagyűrű ellensúlyozza az ujjak vastagságát.
Ám ha ezzel ellentétes a leendő pár ízlésvilága, az sem jelenthet problémát. A lényeg úgyis az, hogy egész életünk folyamán jó érzéssel tudjunk ránézni erre a fontos ékszerre.

A karikagyűrű gravírozása

Hazánkban csak néhány éve divat a karikagyűrű gravírozása. Ez a szép szokás Amerikából ért el hozzánk.
Leggyakrabban az esküvő dátuma kerül a karikagyűrű belsejébe, ezzel téve egyedivé azt. Előfordul azonban, hogy a pár tagjainak kedvenc beceneve, vagy egyéb személyes szó gravíroztatása az igény.
Egy egyedi tervezésű karikagyűrű gravírozással még személyre szólóbbá teszi ezt a nemes ékszert.

Karikagyűrű feliratának érdekességei

Az utóbbi években egyre inkább divatba jön egy különleges eljárás a karikagyűrű gravíroztatásával kapcsolatban.
A karikagyűrű belsejébe különleges véséssel a „házas vagyok” szöveget helyezik el, ami oly módon nyomja meg viselője ujját, hogy a felirat akkor is látható legyen, ha a karikagyűrű éppen nincs az ujján.
Ezt néhányan hűséggyűrűnek vagy megcsalás elleni gyűrűnek hívják. Ezt csak érdekességként említettük, hiszen a karikagyűrű vásárlása során nem valószínű, hogy ilyen esetekre biztosítaná be magát az ember. Ennek ellenére az ilyen különleges véséssel készülő karikagyűrű típusok egyre népszerűbbek, főként a hölgyek körében.

Karikagyűrű végső kiválasztása

Utolsó lépésként kezdje a karikagyűrű kiválasztását a tájékozódással. Nézze meg kínálatunkat itt: KARIKAGYÛRÛ, majd a fenti pontok alapján válogassa össze igényeit.
A galériánkban található karikagyűrű típusok minden darabja felpróbálható üzletünkben, majd ezután készítjük el azt.
Amennyiben a fenti pontok alapos áttanulmányozása után nem talál pontosan olyan karikagyűrűt, melyet szívesen viselne élete végéig, akkor a pontos elképzelését szívesen megvalósítjuk.
Az egyedi tervezésű karikagyűrű előnye, hogy előtte 3 dimenziós szimulációban megtekinthető minden oldalról. Igény esetén viaszmodellt is készítünk. Így Ön pontosan tudni fogja, milyen lesz végül az a karikagyűrű, melyet a nagy napon kedvese ujjára húz.
Reméljük, hogy a fentiekben tudtunk némiképp segíteni a karikagyűrű kiválasztásában. Bármilyen kérdéssel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésére.
Hasznosnak találta ezt a cikket? Ossza meg másokkal is!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!