-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 6500Ft/g, beszámítás: 6700Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 

Tudnivalók, érdekességek az eljegyzésről és a gyűrűről

 Miért éppen karika? Mikortól használjuk a jegygyűrűt? És miért éppen gyűrű?

Biztosra veszem, hogy ezek a kérdések, már sok mindenkiben megfogalmazódtak, hogy miért pont ezek a szokások alakultak ki az eljegyzéssel kapcsolatosan. A többség úgy van vele, hogy ez a szokás, és ezen nem lehet és talán nem is kell változtatni, mindenki így csinálja, akkor mi is! De vajon mi áll a szokások mögött, miért éppen gyűrűt húznak a jegyesek egymás ujjára, az elköteleződés jelképeként?

Ha érdekelnek a válaszok, és szeretnél a témával kapcsolatosan több információhoz jutni, akkor, mindenképpen olvass tovább!

Kutatások alapján a történet egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, ahol is egy fáraó ajándékozott gyűrűt a kedvesének szerelme jelképéül, mivel már akkor a gyűrű, tehát a kör az örökkévalóság, a végtelenség, a folytonosság jelképe volt a kultúrájukban. Aztán ezt a szokást a későbbiekben a rómaiak is átvették, továbbvitték, a különbség azonban a gyűrű anyagában volt, mivel a rómaiak nem fémből készítették el, hanem kenderből, mely sajnos nem volt igazán tartós. Éppen ezért a későbbiekben már elefántcsontból állították elő a kiválasztottnak szánt gyűrűt.

Míg az Egyiptomi fáraó nemesi szándékkal, szerelme zálogaként ajándékozta kedvesének a gyűrűt, sajnos a későbbiekben ez a jelkép némiképp megváltozott, mivel mondhatni a későbbiek folyamán a gyűrű azt jelezte, hogy a férfi birtoka a nő, azaz kvázi a tulajdonát képezi, a házasság szentsége által birtokolja őt… nem túl romantikus ugye? A Középkorban egyre inkább elterjedt volt, hogy a gyűrű fémből készült, és ezzel együtt egyre hivalkodóbbá, méretét tekintve, egyre nagyobbá is váltak, persze ranghoz mérten, mivel a gyűrű úgymond zálogként is szolgált ezekben az időkben. Akár egy biztosíték arra, hogy a férfi házassági szándékát betartja! Az is jellemző volt, hogy ezekben az időkben csak a jegyespár női tagja viselt gyűrűt.

De vajon miért éppen gyűrű?

A válasz nagyon egyszerű. A gyűrű, mint szimbólum a végtelent, a folytonosságot jelképezi, mivel egy magszakítás nélküli kör. Tehát jobban nem is fejezheti ki semmi a soha el nem múló szerelmet, az örökkön-örökké tartó együttlétet, mint a gyűrű.

Eleinte mivel csak a pár női tagja viselt gyűrűt, a férfin nem volt a házasságra, elköteleződésre utaló jel. Azonban ez a XIII. századtól megváltozott, a pár mindkét tagja elkezdett gyűrűt viselni, sőt egyre inkább jellemző volt, hogy a gyűrű hasonló legyen, kapcsolódjon a másik fél gyűrűjéhez a hasonlóság által, ezzel is kifejezve az összetartozást.

 

Hasznosnak találta ezt a cikket? Ossza meg másokkal is!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!