feherarany-gyemant-elejgyzesi-gyuru-fr703-gyemant-0-18ct-h-si1-s-2

Ezzel az egyszeri és meghatározó alkalommal, amit az eljegyzési gyűrű képvisel, szeretnénk a tökéletes pillanatot megteremteni, hogy párkapcsolatunkat egy emeltebb szinten éljük tovább azzal a hölggyel, akit szeretünk. A megfelelő eljegyzési gyűrű megválasztása nagyban függ attól is menyire ismerjük kedvesünk ízlését, akár nemes fém, vagy akár drágakő tekintetében.

Szeretnénk pár olyan, hasznos tanáccsal ellátni az urakat, amivel tálán könnyebbé tehetjük a választást a számukra.

Az elegáns, vagy klasszikus eljegyzési gyűrű milyen esetben jó választás?

Főként a visszafogott hölgyek részére ideális választás a klasszikus eljegyzési gyűrű. Akik nem szeretik a feltűnést nekik egy túl dísztett darab már nem biztos, hogy megfelelő. Ebben az esetben egy szépen kivitelezett forma, egy hozzá illő drágakővel párosítva lesz az ideális választás. Már a Római korban is minimalista, kezdetleges mátkagyűrűket használtak a jegyespárok, ezt bizonyítandó számtalan leletet találtak a régészek. Így ez a fajta szimbólum nagyon régóta az összetartozás jelképe. A feltárt ereklyék többféle fikciónak adnak teret, az egyik ilyen feltételezés azt a vonalat erősíti, hogy a végtelenített vonal, azaz a kör szimbolizálja az összetartozást, másik szálon futtatva a kérdést, hogy az eljegyzési gyűrű foglalatába zárt drágakő a csillagokat és az életet adó napot szimbolizálja.

Az eljegyzési gyűrű, mint szándék jelkép.

Bármelyik vonalat nézzük, minden esetben visszakanyarodunk a legfontosabb értelmezéshez, ami nem más, mint az összekapcsolódás, tehát az összetartozást jelenti. Mindenki szereti a biztonságot, az együttlétet, az otthon melegét. Nem hiába arany mondás, hogy az ember, társas lény. Akár egymás kezét fogva, összebújva, kuckózva éljük a mindennapokat, akár időszakosan távol egymástól, az eljegyzési gyűrű már az egyértelmű szándék jelképe annak, hogy a kiválasztott hölggyel szeretnénk leélni az életünk fentmaradó részét. Az eljegyzési időt átlagosan fél évben határozták meg régen, ma már nyilván egyéni választás, és a lehetőségek kérdése, hogy mikor jön el az a bizonyos nagy nap, mikor az eljegyzési gyűrű mellé a végső pontként felkerül a karikagyűrű.