Bizonytalan ideig szünetel

Szeretné gyorsan készpénzzé tenni ékszereit? Mindezt a legjobb áron és biztonságosan? Gyémánt felvásárlás ingyenes értékbecsléssel! Ez az, amire Önnek szüksége van.
Az értékbecsléshez időpont egyeztetés szükséges.

A gyémánt értéke sok mindentől függ, és egy-egy olyan tényező, mely az Ön számára „láthatatlan”, óriási különbségeket jelenthet. Éppen ezért gyémánt felvásárlás során mindenképpen szakértő értékbecslőre van szüksége. Mi éppen ezt nyújtjuk Önnek.

Gyémánt felvásárlás szolgáltatásunk nem kizárólag gyémántra terjed ki. Az alábbi szolgáltatásainkkal is szeretnénk Önnek segíteni:

 • Gyémánt felvásárlás
 • Brill felvásárlás
 • Drágakő (zafír, rubin, smaragd stb.) felvásárlás
 • Törtarany (14k) felvásárlás: 14000Ft/g
 • Törtarany (14k) beszámítás: 15000Ft/g
 • Törtarany (18k) felvásárlás: 18000Ft/g
 • Törtarany (18k) beszámítás: 19000Ft/g
 • Színarany (24k) felvásárlás: 26000Ft/g
 • Színarany (24k) beszámítás: 28000Ft/g

A feltüntetett árak változhatnak.

Felvásárlunk drágaköveket (gyémánt, rubin, smaragd, zafír stb.), ékszereket, régi és antik ékszereket is.

Gyémánt felvásárlás, valamint egyéb felvásárlás során a vételi jegy kiállításához személyi igazolvány szükséges!

Gyémánt felvásárlás során – mint fentebb már említésre került – figyelembe kell vennünk azt a tényt, hogy nagyon sok minden befolyásolja az adott drágakő értékét. Éppen ezért néhány sorban összeszedtük azokat a tudnivalókat, melyeket Önnek feltétlenül ismernie kell gyémánt felvásárlás előtt. Bárhol szeretné értékesíteni drágaköveit vagy ékszereit, az értékbecslés során ezek lesznek a meghatározók az árral kapcsolatban.

Gyémánt értéke

A gyémánt felvásárlás megköveteli, hogy ismerjük a gyémánt értékének meghatározóit, még az eladó részéről is, hiszen így biztosíthatja magának Ön is a biztonságot.

Természetesen nem arról van szó, hogy gyémánt felvásárlás előtt értékbecslővé kellene képezni magunkat, ám néhány dolgot érdemes tudni. Ugye, Ön is hallott már ahhoz hasonló rémhíreket, amikor értékes drágaköveket valaki elkótyavetyélt, pusztán tudatlanságból? Ettől szeretnénk Önt megkímélni, és ezért érdemes ezt az összefoglalót elolvasni gyémánt felvásárlás előtt.

A gyémánt értékét alapvetően négy tényező határozza meg. A gyémánt színe, tisztasága, mérete és a csiszolása. Ezeket a tényezőket egy szakértő értékbecslő néhány perc alatt képes felmérni gyémánt felvásárlás előtt. Az Ön dolga csupán annyi, hogy valóban szakértő kezekre bízza az érték meghatározását. Így utóbb senki nem érzi magát becsapva és Ön is megkapja a megfelelő ellenértéket gyémánt felvásárlás során.

A szín

Gyémánt felvásárlás előtt azt gondolnánk, hogy a szín a legegyszerűbb tényező, melyet bárki képes meghatározni, megállapítani, ám ez nem feltétlenül van így.

A gyémánt műhelyekben színskálát (Gran koloriméter), illetve gyémánt mesterpéldányokat használnak a szín pontos meghatározására. Ezek a következők lehetnek:

 • D, E (River) – kitűnő fehér
 • F, G (Top Wesselton) – finomfehér
 • H (Wesselton) – fehér
 • I, J (Top Crystal) – gyengén árnyalt fehér
 • K, L (Crystal) – árnyalt fehér
 • M, N (Top Cape) – gyengén sárgás
 • O, P (Cape) – sárgás
 • Q, P (Light Yellow) – gyengén sárga

Gyémánt felvásárlás előtt érdemes figyelembe venni, hogy minél fehérebb a gyémánt színe, annál értékesebb a drágakő. Ez nem azt jelenti, hogy saját magunk állapítsuk meg az értékesíteni kívánt gyémánt színét, csupán egy támpontot ad, hogy legyen némi viszonyítási alapunk. Ráadásul a szín csak egyetlen tényező a többi között. Egy fehér gyémántnak is ronthatja az értékét a csiszolás minősége, illetve a többi tényező. Ezért nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy gyémánt felvásárlás során mindenképpen szakértőhöz forduljunk segítségért!

A méret

A gyémánt felvásárlás végkimenetelét, egyszerűbben szólva a drágakő ellenértékét nagymértékben meghatározza a gyémánt nagysága.

A gyémánt méretét karátban határozzuk meg. Egy karát 0,2 gramm. Kicsit zavaró lehet, hogy a karát szót használjuk a nemesfémek finomságára is, ám véletlenül sem szabad ezzel összetéveszteni.

Aki már egyszer átélte a gyémánt felvásárlás menetét, az elképzelhető, hogy meglepődött egy furcsaságon, ami a drágakő méretével kapcsolatos. Hiába vagyunk tisztában egy karát körülbelüli értékével, attól még nem biztos, hogy ki tudjuk számolni a birtokunkban lévő gyémánt értékét, ugyanis ez nem egy egyszerű matematikai művelet. Minél nagyobb egy drágakő, annál többet ér karátonként. Tehát egy két karátos gyémánt nem ugyanakkora értéket képvisel, mint két egy karátos.

Pontosan ezek azok az apró finomságok, melyek elengedhetetlenül fontossá teszik egy szakértő értékbecslő jelenlétét a gyémánt felvásárlás során. Nálunk mindezt egyben megtalálja. Szakértő munkatársunk örömmel várja jelentkezését!

A csiszolás

Drágakövek tekintetében több csiszolási formát különböztetünk meg, melyek hatással vannak a drágakő értékére.

A csiszolás célja, hogy az adott drágakő a legszebb formájában mutassa meg magát. A csiszolással lehet befolyásolni egy gyémánt színszórását, fénytörését. Olykor egy-egy csiszolási mód révén a gyémánt többet veszít súlyából, ám mégis értékesebbé válik, mint egyéb csiszolási mód által lenne. Ezek az érdekes összefüggések a tényezők között, melyek a gyémánt értékét végül meghatározzák.

Leggyakoribb csiszolási formák:

 • Kerek – briliáns
 • Smaragd – csapott sarkú téglalap
 • Princess – négyzet alak
 • Ovális
 • Marquise – hegyes ovális
 • Csepp – körte alak
 • Bagett – téglalap forma
 • Szív alak

A gyémánt felvásárlás menete nem pusztán egy lineáris matematikai számítás. Éppen ellenkezőleg. Az értéket adó tényezők egymásra való hatása is erős befolyásoló tényező. Egy szakértő értékbecslő pontosan tisztában van ezekkel az összefüggésekkel. Így tud Önnek olyan árajánlatot adni, mely a gyémánt valódi értékét mutatja meg.

A tisztaság

Gyémánt felvásárlás előtt a drágakő összes tényezőjét szakértő kell, hogy megállapítsa, de talán a tisztaság az, mely a legkifinomultabb szakértelmet követeli meg.

A gyémánt tisztasága a szín eloszlásának egyenletességét, valamint az átlátszóságot mutatja. Ezeket a tényezőket pedig a zárványok befolyásolják leginkább.

A zárványok egyfajta mikrorepedések a drágakő belsejében, melyek kialakulásának számtalan oka lehet. Minél több vagy nagyobb zárvány található egy gyémánton belül, annál kisebb lesz a drágakő átlátszósága, és annál egyenetlenebb lesz a színeloszlása. Ez sajnos értékcsökkenést jelent. Ellenben ha egy gyémánt belsejében csak apró és kevés zárvány található, akkor a színe egyenletes lesz és átlátszó, ezáltal a fényvisszaverő képessége csodálatossá válik. Ezt nevezzük hétköznapi nyelven a gyémánt ragyogásának.

A gyémánt tisztaságának osztályozása a következő:

 • IF – tökéletes tisztaságú gyémánt
 • VVS1, 2 – rendkívül apró, szakértők számára is csak nehezen felfedezhető zárványokat tartalmaz
 • VS1, 2 – nagyon kicsi, csak tízszeres nagyítással észrevehető zárványokat tartalmaz
 • SI1, 2 – tízszeres nagyítóval könnyen felfedezhető zárványokat tartalmaz
 • I1, 2, 3 – közepes, szabad szemmel is látható zárványokat tartalmaz
 • P1, 2, 3 – nagy, szabad szemmel is jól látható zárványokat tartalmaz

Az osztályozás alapján láthatjuk, hogy még a tízszeres nagyítás alatt jól látható zárványok sem láthatók szabad szemmel. Éppen ezért érdemes óvakodni gyémánt felvásárlás előtt attól, hogy saját magunk próbáljuk megállapítani a drágakő értékét. Ehhez a feladathoz mindenképpen szakértőre van szükség.

Gyémánt felvásárlás biztonságosan

A fentiekből világosan látható, hogy a gyémánt felvásárlás kizárólag akkor lehet biztonságos, ha szakértő értékbecslő segítségével tudjuk ezt megtenni.

Amennyiben Ön is szeretné gyorsan, biztonságosan készpénzzé tenni drágakövét, ékszereit, forduljon hozzánk bizalommal! Értékbecslő munkatársunk szívesen áll rendelkezésére.