eljegyzésigyűrű

Az eljegyzési gyűrű az előkapuja a házasságnak, amivel kifejezzük szándékunkat, hogy választott párunkkal tervezzük leélni életünk hátra lévő szakaszát. A lánykérést megelőzően, amennyiben hagyománytisztelők szeretnénk lenni, az első utunk a lány apjához vezessen, tőle kell először „kikérni” a hölgyet, s ezután jöhet a lánykérés, ha már megkaptuk az atyai jóváhagyást. A lánykérés után a balkéz negyedik, közismertebb nevén gyűrűs ujjára kerül az eljegyzési gyűrű a hölgynek.

Ez addig marad így, amíg az esküvőn, az eskütételt követően, házassági gyűrűvel együtt át nem kerül a jobb kézre. Szokásoktól eltérően vannak, akik továbbra is a balkézen hagyják az eljegyzési gyűrűt, és csak a házassági gyűrűt viselik a jobb kéz gyűrűs úján.

Mit szimbolizál az eljegyzési gyűrű és miért pont a balkéz?

A gyűrű körformát alkot, aminek sem kezdete, sem pedig vége sincs. Ennek köszönhetően végetlen és időtlen, mint az együvé tartozás. Egyházi esküvő esetén pont ezért a gyűrű felhúzást követően említi meg a pap, hogy ezt az esküt sem földi, sem pedig más, világi erő fel nem oldhatja.

Az eljegyzési gyűrű balkéz negyedik újra való felhelyezésének a mondák szerint azért van jelentősége, mert úgy tartották, hogy a gyűrűs ujjból egy ér egyenesen a szívhez vezet. Ez a szeretetet és szerelmet szimbolizálja. Az ékkő a jegygyűrűben, a kiválasztott hölgyet jelképezi, ami a férfi óvó foglalatában ragyoghat.

Eljegyzési gyűrű kínálatunk üzletünkben.

A Fatumjewels ékszerei között nem csak a klasszikus eljegyzési gyűrű, de sok esetben olyan egyedi és különleges gyűrűk és ékszerek is megtalálhatóak, amiből csak egyetlen, darab készült. Ennek köszönhetően, amennyiben a különleges alkalmat egyedivé és megismételhetetlenné szeretné tenni, nincs más dolga, mint ellátogatni weboldalunkra. Több ezer termék közül tud választani, színben és kialakításban.

Amennyiben inkább a személyesen szeretne ellátogatni hozzánk, üzletünkben szakértő kollégáink segítenek önnek a megfelelő választásban, hogy a legjobb döntést hozza.