Eljegyzési gyűrű

 • Színes kövekkel is kérheted
 • Legnagyobb színeskő választék
 • Vásárlás után is méretre igazítjuk
 • Ha több gyűrű is tetszik, összerakhatod saját magad milyet szeretnél
 • Díszdoboz, dísztasak is cégünk ajándéka!

Karikagyűrű

 • Ha több gyűrű is tetszik, összerakhatod saját magad milyet szeretnél és mi legyártjuk
 • A párokat időpontfoglalással várjuk
 • Arany, fehér arany, sárga-vörös arany, bi-trikolor, platina
 • Minden ékszerre 5 év garanciát vállalunk
 • Díszdoboz, dísztasak is cégünk ajándéka!

Arany ékszerek

 • Egyedi készítésű nyakláncok, fülbevalók, brossok, medálok
 • Testékszerek, szettek
 • Arany, fehér arany, sárga-vörös arany, bi-trikolor, platina
 • Minden ékszerre 5 év garanciát vállalunk
 • Díszdoboz, dísztasak is cégünk ajándéka!

Akciós ékszerek

 • Egyedi akciókkal várjuk
 • Akár 30% árengedmény
 • Arany, fehér arany, sárga-vörös arany, bi-trikolor, platina
 • Minden ékszerre 5 év garanciát vállalunk

Drágakövek

 • Óriási választékkal várjuk
 • Egyedi megrendelések
 • Egyéniségéhez leginkább illő darabot választjuk ki Önnek
 • Garanciát vállalunk a minőségre

Ékszer különlegességek

 • Egyedi ékszerek amik csak itt találhatóak meg
 • Saját ötvösmunkák
 • Arany, fehér arany, sárga-vörös arany, bi-trikolor, platina
 • Garanciát vállalunk a termékeinkre
 • Díszdoboz, dísztasak is cégünk ajándéka!

Kerüld el a hibákat! Időzítsd jól az esküvői ékszereid kiválasztását! A Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galéria munkatársai segítségedre lesznek!

Nyaklánc, karkötő, gyűrűk és fülbevaló, valamint egyes esetekben tiara, hajékszer, virágcsokor ékszer. Ezek mind részét képezik azoknak az díszeknek, melyeket az esküvőnkön viselünk.

Ahhoz, hogy a nagy napon olyan szépek legyünk, amennyire csak lehetséges, a ruhán, frizurán és a sminken kívül az ékszereink is meghatározzák kinézetünket.

Az esküvői ékszerek lehetnek stílusosak, klasszikusak és elegánsak. Óriási kínálat áll rendelkezésünkre esküvői ékszerek tekintetében, ám amikor választásra kerül a sor, azt mindenképpen a ruha kiválasztása után tegyük. Az ékszereknek kell alkalmazkodniuk az esküvői ruhához és nem fordítva.

Hogyan illeszkedjen az ékszer az esküvői ruhához?

Ahhoz, hogy valóban a megfelelő ékszert válasszuk, meg kell határoznunk az esküvői ruhánk stílusát.

Egy esküvői ruha lehet egyszerű, empire fazonú, báli típusú és így tovább. Az ékszereknek illeszkedniük kell ruhánk stílusához, ezért annyira fontos az ékszerválasztást a ruha kiválasztását követően tervezni.

Ha egyszerű menyasszonyi ruhánk van, akkor érdemes egyszerű ékszerek mellett dönteni, ahelyett, hogy figyelemfelkeltő darabokat viselnénk, hiszen ebben az esetben azt kockáztatjuk, hogy ékszereink felülmúlják ruhánkat, esetleg teljesen el is nyomják annak hatását. Ugyanez természetesen fordítva is igaz. Egy báli típusú ruha mellett az aprócska ékszerek elvesznek, észrevétlenné válnak. Az ilyen hibák elkerülése végett nagyon fontos az ékszerek utólagos kiválasztása.

Hajékszer vagy tiara esetében éppen fordítva kell gondolkodnunk. Az ékszer kiválasztása után kerüljön eldöntésre a frizura stílusa, hogy az tökéletesen illeszkedjen a hajékszerhez és a ruhához egyaránt.

Legnépszerűbb esküvői ékszerek

Azok számára, akik nehezen tudnak választani, óriási előnyt jelent, hogy van néhány ékszertípus, mely szinte minden esküvői ruhához jól illeszkedik.

Nevezetesen a gyöngy és a gyémánt a legnépszerűbb, ha esküvői ékszer kerül szóba, hiszen minden színhez illik, valamint később más alkalmi ruhákhoz is viselhető.

Azt azonban ne felejtsük el, hogy van számos esküvői hagyomány, melyeket a mai napig követünk. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy a menyasszony viseljen kék színt az esküvőjén. A legtöbben, valamilyen kék kiegészítő mellett szoktak dönteni. Ez lehet akár egy kék zafír ékszer, egy pár fülbevaló, egy karkötő vagy egy kék zafír medál.

Mihez kell még illenie az esküvői ékszernek?

Van még néhány tényező, melyeket érdemes figyelembe venni esküvői ékszer kiválasztása előtt.

Napjainkban nagy divatját éljük az esküvői témáknak. Itt is illeszkedniük kell a részleteknek. Ezenkívül vegyük figyelembe az esküvő helyszínét is, valamint az évszakot. Például, ha az esküvő télen van, akkor válasszunk olyan ékszert, mely megadja a tél érzését, egy téli esküvői téma megkövetelheti, hogy az ékszerek „hófehér” érzést nyújtsanak.

Mivel ma már az esküvői helyszínek lehetősége határtalan, sokan nyáron, tóparton vagy folyóparton mondják ki a boldogító igent. Ebben az esetben olyan ékszereket válasszunk, melyek illeszkednek a nyár és a tópart színeihez.

Esküvői ékszer a lehetőségeink szerint

Az esküvői ékszerek kiválasztásakor sokunknál határt szabnak anyagi lehetőségeink. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk róluk.

Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy a legdrágább ékszereket viselje az esküvőjén, ám nekik sincs okuk az aggodalomra. Fantasztikus valódi drágakővel díszített ékszerek vannak, melyek nem kerülnek vagyonokba, de rendkívül szépek.

A Fatumjewels Ékszer- és Drágakő Galériában minden segítséget megkapsz, hogy ízlésed és lehetőségeid szerint a legszebb ékszereket viselhesd az esküvődön!

Ékszer: Fatumjewels Ékszer és Drágakő Galéria

Fatumjewels Ékszer és Drágakő galéria, Trendközelben 2018. június 24-e

 

Ékszer: Fatumjewels Ékszer és Drágakő Galéria

Találkozás Gelencsér Tímeával – ,,Ha eljön az idő, egyenes út vezet majd az oltárig…”

Ékszer: Fatumjewels Ékszer és Drágakő Galéria

Tücsi & Sofi: egy balatoni álomesküvő előkészületei

Ékszer: Fatumjewels Ékszer és Drágakő Galéria

Esküvő Classic Magazin Címlapfotózás Nádai Anikóval

Ékszer: Fatumjewels Ékszer és Drágakő Galéria

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Ékszer: Fatumjewels Ékszer és Drágakő Galéria

Esküvő Classic Magazin Legerszki Krisztina, a tavasztündér

Ékszerüzlet

Galériánkban megtekinthető számos saját tervezésű, valóban egyedi, valódi drágaköves aranyékszer , ezüstékszer , különleges eljegyzési gyűrű , jegygyűrű , gyémántgyűrű , karikagyűrű minták , valamint bőséges drágakő választékunk ( gyémánt , briliáns , rubin , smaragd , zafír , topáz , ametiszt , citrin stb.), ritkaságaink. Szeretnénk, ha a színes drágakövek kultúrája iránti érdeklődés ismét fellendülne, mint az a korábbi századokban oly jellemző volt.

Elérhetőség
Budapest, II. kerület Csalogány utca 3/b

Nyitva tartás:
Kedd-Péntek: 11:00-18:00
Szombat: 12:00-17:00

E-mail: fatumjewels@fatumjewels.hu

Telefon: 06/1-951-1193 (elérhető nyitvatartási időben)
Telefon:06/20-9731866 Időpontfoglalás

Gyakran ismételt kérdések

Honnan fogom tudni, milyen méret kell a barátnőm eljegyzési gyűrűjéhez?

Van, aki a kisujjára próbálja fel barátnője egyik gyűrűjét, és megjegyzi, meddig tudta felhúzni. Még jobb, ha el tudod hozni a kedvesed valamelyik kedvencét. Érdemes figyelni arra, hogy hasonló kialakítású legyen, mint amivel meg szeretnéd kérni a kezét, ugyanis például egy szélesebb gyűrűből általában egy számmal nagyobb kell, mint egy vékony, kecses darabból. Gyakran előfordul, hogy utólag igazítani kell a méreten, de ez a legtöbb esetben nem probléma. Mindig elmondjuk, melyik eljegyzési gyűrűt mennyire lehet tágítani vagy szűkíteni: az egyszerűbbek méretét akár tíz számmal is lehet módosítani, némelyiket azonban csak másféllel. Például a körbe köves gyűrűk esetében kisebb a mozgástér.

Vajon jól fog állni a menyasszonyomnak az eljegyzési gyűrű?

Szívesen adunk tanácsot, hogy így legyen. Érdemes abból kiindulni, hogy a vékony, hosszú ujjú emberek kezén mutat jól egy szélesebb darab, a rövidebb és vastagabb ujjakon vagy kicsi kezeken a vékonyabb gyűrűk állnak jól. Volt rá példa, hogy valaki hozott fényképet a barátnője kezéről: ha nagyon bizonytalan vagy, ez nem rossz ötlet. Egy romantikus, szerelmes pillanatban megemlítheted, hogy szeretnél arról egy fotót készíteni, ahogy a kezedben tartod a kezét – így viszonyítani is lesz mihez. Megfigyelheted azt is, milyen alakú gyűrűket szokott szívesen viselni, és ahhoz hasonló formát is választhatsz. Érdemes odafigyelni a színválasztásra: máshogy mutat egy fehér és egy sötétebb bőrtónuson a hagyományos arany, az extravangáns rozé arany, és a népszerű fehér arany, továbbá ezek kombinációja. Bicolorban inkább a sárga-fehéret szokták választani mind a vőlegények, mind a jegyespárok, pedig a fehér-rozé is gyönyörű párosítás, viszont a rozé-sárga nem néz ki jól. Érdemes arra is gondolni, hogyha kedvesed valószínűleg majd egy kézen szeretné hordani a jegygyűrűt és az eljegyzési gyűrűt – mert például szereti a bizsukat, ékszereket, és szeretné e célból szabadon hagyni a másik kezét -, akkor az utóbbi olyan fazon legyen, ami mellett elfér egy másik gyűrű is. De lehet úgy is választani később jegygyűrűt, hogy kövesse az eljegyzési gyűrű vonalát vagy kiegészítse azt. Egyébként is fontos, hogy a kettő harmonizáljon egymással.

Hogyan válasszak eljegyzési gyűrűt a menyasszonyomnak, hogy biztosan tetsszen neki?

Általában az a tapasztalatunk: a hölgyek nagyon örülnek az eljegyzési gyűrűnek, ezt nem lehet elrontani. S ezt onnan tudjuk, hogy a párok gyakran visszatérnek hozzánk a jegygyűrűkért. De valóban érdemes a választást alaposan átgondolni. Mindenképp tanácsos előre nézelődni a honlapunkon abban az árkategóriában, amennyit az eljegyzési gyűrűre költenél. Válassz ki néhány olyan darabot, ami szóba jöhet, aztán nézd meg őket élőben! Ne dönts elsőre az üzletben sem, érdemes két-három gyűrűre szűkíteni a kört, majd aludni rá egy-két napot. Választáskor gondolj arra, hogy a barátnőd milyen típusú személyiség és milyen foglalkozása van: ha vagányabb, temperamentumosabb, akkor bátran választhatsz az átlagostól eltérő formát, például aszimmetrikus kialakítást vagy szélesebb változatot. Ha szereti a csillogást és az elismerő tekinteteket, akkor briliáns csiszolású gyémánt gyűrű, ha romantikus típus, akkor gyémántkövekből kialakított szívforma mellett is dönthetsz. Ha finomság és visszafogottabb megjelenés jellemzi, akkor egy elegáns, míves megmunkálású eljegyzési gyűrű jobban illik hozzá. A bicolor darabok például szépen ki tudják emelni a gyűrű nőies, lágy vonalvezetését. Vannak nagyon egyedi és látványos, ugyanakkor finom munkák, mint például a gyémánt kövekből pillangót formázó eljegyzési gyűrű. De az egyediség megjelenhet rejtettebb módon is, az érdekes formai megoldásokban. Ha meg tudod fogalmazni nekünk, mit szeretsz a barátnődben és ő milyen nő, fogunk tudni segíteni abban, melyik gyűrű fejezi ki ezt a legjobban. Ha elmeséled neki a döntésed okát, biztosan örülni fog, és amikor később ránéz a kezére, eszébe fog jutni ez az üzenet.

Milyen fazon nem megy ki soha divatból, ha eljegyzésű gyűrűről van szó?

Az egyenes gyűrűsínes, vagyis egyenes vonalvezetésű gyűrű, négy- vagy hatkarmos fazonnal – a karmok tartják a drágakövet. Az előbbi változat egy árnyalatnyival modernebb, az utóbbi hagyományosabb. Az ilyen, klasszikus jegygyűrűvel biztosra lehet menni.

Lehet feliratot vésetni a karikagyűrűre?

Természetesen. A legtöbben általában dátumot, nevet szoktak a karikagyűrűjükbe gravíroztatni, ritkán különleges motívumokat is kérnek: például nyuszit, hattyút.

Van-e arra lehetőség, hogyha megtetszik egy jegygyűrű, de más színben, más kővel, vagy valamilyen módon eltérő változatban szeretnénk, mint az üzletben látható modell, akkor módosíthatunk rajta?

Természetesen. Kívánság szerint építjük fel mind az eljegyzési gyűrűket, mind a karikagyűrűket, és rengeteg variációs lehetőség van. Lehet más a szélesség, az anyagvastagság, a foglalat típusa, a drágakő, a színek, stb. Előfordul, hogy ugyanaz a – szélesebb – fazonú karikagyűrű-pár például nem mutat jól a menyasszony kezén, mert túl széles, viszont egy vékonyabb darab esetén meg a vőlegény érzi úgy, hogy túlságosan férfiatlan: ilyenkor jó megoldás, hogy a férfi változatot egy kicsit szélesebbre, a nőit keskenyebbre tervezzük.

Szokott lenni a férfiak jegygyűrűjében drágakő?

Bőven van rá példa, a férfiak a fekete gyémánt gyűrűt kedvelik, mert az nem szikrázik: fénye van, nem csillogása. Elég markáns megjelenést ad a viselőjének. A konyakgyémánt sem mutat rosszul a férfiakon. Habár sokszor úgy érezzük, a női gyűrűk feltűnőbbek, valójában a férfiakon tűnik fel jobban egy karikagyűrű, mert sokkal karakánabb, jellegzetesebb és összességében nagyobb darabokat szoktak választani.

Milyen köveket érdemes választani eljegyzési gyűrűbe vagy jegygyűrűbe?

A gyémánt a legnépszerűbb, mert az örök, illetve illik bármilyen színhez, így például nem probléma, ha a hölgy szívesen visel lakkot a körmein. De sokan szeretik a zafírt, a smaragdot, a rubint és a topázt is. Van, aki a kedvese szeme színe szerint választ drágakövet az eljegyzési gyűrűbe, a menyasszonyok néha a kedvenc kövüket kérik a jegygyűrűjükbe. Kevesen tudják, de a zafír rengeteg színben létezik, nemcsak kékben és zöldben, hanem például sárgában és pirosban is. A gyémánt lehet fekete-, konyak- és kék színű is. Üzletünkben ékkövek széles választékával várjuk az eljegyzési gyűrűt vásárolni szándékozókat az alacsonyabb árfekvésű, egyszerűbb ékkövektől egészen a smaragdig.Viszont cirkónia és Swarowski forgalmazásával – mivel ezek nem ékkövek – nem foglalkozunk.

Milyen felületkezelésű karikagyűrűk közül lehet választani?

Rengetegféle van: selyemfényű, gyémántmart, kalapált, karcos, stb. Személyiségfüggő, ki mit szeret.

Mit lehet tenni, ha különböző az ízlése a jegyespár tagjainak vagy más jegygyűrű áll jól a menyasszonynak és a vőlegénynek?

A nők sokszor a ragyogóbb, gazdagon díszített munkákat, a férfiak a egyszerűbb jegygyűrűket kedvelik, máskor pedig teljesen más formai kialakítás mutat jól a kezükön: a leendő férj és feleség karikagyűrűje lehet nagyon különböző, de mindig megtaláljuk a módját, hogy valamilyen szinten összehangoljuk a választásaikat egymással. Ez adódhat a színkombinációból, a vonalvezetésből, a jegygyűrűk felelhetnek egymás mintáira és formáira vagy kiegészíthetik egymást. Ha például nagyon eltérő a jegyespár bőrszíne, a bicolor karikagyűrűt szoktuk javasolni, így az egyik jegygyűrűbe kicsit többet rakunk az egyik színből, a másikba pedig a másikból: mindkettejük kezén jól mutatnak majd a karikagyűrűk, miközben össze is tartoznak.

Meddig érvényesek az oldalon található eljegyzési-, karika-, és jegygyűrű-akciók?

Akcióink mindig a készlet erejéig tartanak, ezért érdemes erről a gyűrű rendelése előtt tájékozódni.

A honlapon látható jegygyűrűk, eljegyzési gyűrűk közül egyik sem nyerte meg a tetszésem. Van lehetőség arra, hogy a saját ötletemet megvalósítsák?

Természetesen! Ötvösünk bármilyen jegygyűrűt, eljegyzési gyűrűt és karikagyűrűt elkészít. Hívjon minket bizalommal!

A készleten nem levő gyémánt gyűrűk elkészítése mennyi időt vesz igénybe?

Ha olyan gyémánt gyűrűt választ, ami nincs készen, akkor a gyártási idő – több tényezőtől függően – 3-4 hétig tart.

Mi a különbség a 14 és a 18 karátos arany modellek közt?

A gyűrűknél látható karátszám az arany ötvözetének tisztaságát jelöli, pontosabban azt, hogy az ötvözet mennyi színaranyat tartalmaz. Ez az arány a 14 karátos gyűrűknél 58,3 százalék, míg a 18 karátos gyűrűknél már 75 százalék. Mivel az arany puha fém, a magasabb karátszám azt jelenti, hogy ezek az ötvözetek puhábbak, sokkal inkább hajlíthatóak, mint 14 karátos társaik. Ezért az utóbbiakat ajánlott mindennapos viseletként, vagyis eljegyzési gyűrűként, jegygyűrűként hordani, a 18 karátosokat inkább alkalmi használatra ajánljuk. Fémallergiások számára javasolt a minél magasabb karátszám, hiszen ezek kisebb arányban tartalmaznak más fémeket, például nikkelt.

Kedvesem gyakran dolgozik különféle vegyi anyagokkal. Okozhatják-e ezek az eljegyzési gyűrű vagy a jegygyűrű károsodását?

Az általános tisztítószerek nem sértik a gyűrűket, de mindenképpen a gyűrűk levétele vagy gumikesztyű használata javasolt ilyen munkák közben. Ha az illető gyakran használ gumikesztyűt, ajánlott figyelni arra, hogy a gyűrű köve ne emelkedjen ki túlságosan, inkább süllyesztett legyen. A gyémánt gyűrű esetében a követ nem a vegyszerek bántják, hanem a fizikai behatások, ütődés, csapódás. A gyémánt nagyon kemény, de rideg szerkezet, a kerámiafelületek, kövek megsérthetik, megrepeszthetik, ha nagy erővel, rossz szögben csapódik rájuk. De azért ez ritkán fordul elő. Arra is vigyázni kell, hogy a foglalatból nehogy kiessen a kő, vagyis a követ tartó karmok lehetőleg ne akadjanak bele valamibe. Ha valami történik, nagyobb ütés, becsapódás, fizikai behatás, érdemes megnézetni nálunk a gyűrűt, hogy nem mozdult-e el a kő. Sokszor ugyanis később eshet ki, egy óvatlan pillanatban.

Gyógyfürdőbe látogatás előtt érdemes levenni a gyűrűt?

Mindenképpen. A gyógyvízben, termálvízben található ásványi anyagok és különféle elemek a gyűrű károsodását, végleges elszíneződését okozhatják, azt már nem is tudjuk javítani. Ugyan az ezüst ékszerek sokkal sérülékenyebbek ebből a szempontból, a gyógyvíz, különösen annak kéntartalma az arany ékszer elszíneződését is eredményezheti.

Úgy hallottam, hogy ha tengervíz éri a karikagyűrűt, akár tönkre is teheti azt. Igaz ez?

Nem. A tengervíz nem fogja tönkretenni, de mattá teheti a felületét. Tengeri fürdőzés után tanácsos a karikagyűrűt mosószeres vízben átöblíteni, esetleg fogkefével átdörzsölni, majd leöblíteni és megszárítani. Egyébként, ha már a nyaralásnál tartunk, ajánlott a napolaj, naptej használata előtt a karikagyűrűt levenni, és csak annak bőrbe való felszívódása után visszavenni.

Gyémánt gyűrű vásárlását tervezgetem. Mit jelentenek azok a rejtélyes számok a drágakövek mellett?

Alapszabály: minél ritkább egy gyémánt, annál értékesebb. A legritkább szín a D jelölésű, de az I-J színjelű gyémántok már nagyon szépek. Tisztaság terén a legdrágábbak a VVS1 jelölésű gyémántok. A ct (karát) a gyémánt tömegét hivatott leírni: egy karát ebben az esetben 0.2 gramm.

Hány gyémántot kell tartalmaznia egy gyűrűnek ahhoz, hogy gyémánt gyűrűnek nevezhessük?

Nem kell hivatalosan elfogadott minimális számú gyémántot tartalmaznia ehhez a gyűrűnek, egyetlen gyémánt elég ahhoz, hogy a gyűrűt gyémánt gyűrűnek nevezhessük.