jegygyűrű, eljegyzési gyűrű

Elköteleződés, örök szerelem, tartozni valakihez…Stephen King idézete alapján „Ha az ember a vécébe dobja a jegygyűrűjét, és még a vizet is ráereszti, az túl megy minden határon.”

Azonban nagy szerencse, hogy nem is viszi le a víz, és mint mindig, ha egy vihar elmúlik, mindig kisüt a nap, tehát általában ha vizet is engednek rá az emberek, később kiveszik a gyűrűt. De tényleg mit is jelent a jegygyűrű? Volt egy ismerősöm, aki összeveszett a feleségével, és dühében azon nyomban eldobta a gyűrűjét, erre a feleség is így tett, mondanom sem kell, hogy másnap együtt keresték négykézláb a fűben. Hogy miért? Mert egyszerűen szükség volt rá, és mindketten megbánták, mert jelképez valamit, ami mindkettőjüknek fontos, a fogadalmat, a szerelmet, az ígéretet, az elköteleződést. Nem pusztán egy tárgy, hanem az ígéret jelképe, hogy örökké leszek neked. Sajnos azonban vannak olyan helyzetek, amikor érzed, ha a másik leteszi eléd a jegygyűrűjét az komoly, mondhatni súlyos probléma. És van olyan is, amikor boldog vagy, hogy más látja az ujjadon… Van, hogy akár hosszasan elmélázva, tekinteted rajt felejtve nézed gyűrűdet és elgondolkodsz… Minden ember életében nagy jelentőséggel bír az a pillanat,amikor először rákerül a gyűrű az ujjára, boldogság tölti el az embert. Egy párkapcsolatban a jegygyűrű vásárlása mérföldkő, a változást jelenti, készüljön az bármiből, legyen akár filléres, vagy kimondhatatlanul drága. Hisz abban a pillanatban a végtelent jelenti férfinak és nőnek egyaránt. A gyűrű körkörös formája Algeron Charles Swinburne angol író szerint, azt jelentheti, hogy a férfi és a nő örökkön örökké tartó szerelme az egyik embertől a másikig folyik.

egyedi jegygyűrű

Teljesen egyedi karikagyűrű- olyan amilyen másnak biztosan nincs!

A jegygyűrű kiválasztása nagy feladat, éppen annyira, mint, meghozni a döntést az elköteleződésre, hiszen ez az az ékszer melyet egy életen át viselni fogunk, ezért megfontoltan kell választani, nehogy pár év múlva már úgy tekintsünk rá, mint megunt ékszer, esetleg ne legyünk elégedettek vele, tehát mindenképpen meg kell fontolni a választást, és érdemes alaposan körbejárnunk a témát. Fontos, hogy elégedettek legyünk a választásunkkal, mert szívesebben viselünk olyan ékszert, mely tetszik számunkra, és elégedetten tekintünk rá nap, mint nap, mint ami már nem tetszik nekünk eléggé.

Mondhatni ma már a választás szempontjából szerencsések vagyunk, hisz igen széles a választék. Nagyon nagy a kínálat a jegygyűrűk körében, melyből kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet, legjobban tetszőt! A választási lehetőségek sora, szinte végtelen, mind a klasszikus gyűrűk, mind az egyedi tervezésű, modernebb változatok közt egyaránt.

Azonban biztosan adódik olyan szituáció, amikor nem találjuk, azt a darabot, mely teljes mértékben elvarázsol minket, vagy amit találunk, azon apróbb változtatást szeretnénk, vagy éppen ragaszkodunk az egyedi, saját elképzelésünkhöz.

Nos, erre az a megoldás, ha mi saját magunk elkészíttetjük a megálmodott jegygyűrűt!

Az egyedi darabok elkészítésére is ma már van lehetőség, amely azért a legmegfelelőbb választás, mert így biztosan olyan ékszert viselhetünk, ami számunkra megfelelő, amilyenről álmodtunk. A jegygyűrűnk a saját elképzeléseink alapján lesz megtervezve és ennek köszönhetően a kivitelezés során minden apró részletében megmutatkozhat az egyediség, és az elképzelésünk. Az egyediség tükröződhet a színben, vagy éppen, hogy milyen fémből készüljön az ékszer, mennyire legyen robosztus, vagy éppen finom, legyen e benne elhelyezve kő, vagy sem, vagy legyen e benne egyedi vésés. A határ ebben az esetben csak a saját fantáziánk és ízlésünk, így biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra elkészített jegygyűrű, valóban egyedi és megismételhetetlen, valóban személyre szóló.

Csak a miénk!

Az egyedi tervezésnek köszönhetően, biztosak lehetünk abban, hogy nem „tucat” jegygyűrűt viselünk, tehát biztosan máson nem fogunk látni ugyan olyat, csak a miénk és senki másé! Az egyedi tervezésnek köszönhetően olyan gyűrű szimbolizálja az összetartozást, mely csak a mi párosunkra jellemző, éppen ezért sok pár választja az egyedi tervezésű jegygyűrűt, élnek az egyedi tervezés adta lehetőségekkel.

Fontos momentum azonban az egyedi tervezés, során, hogy az ékszer mindkét fél ízlését ötvözze, tehát mindkettőjüknek kellően tetsszen a kivitelezés, hogy szívesen viseljék egy életen át. Ez főként az idő elteltével válik nagyon jelentőssé, hogy az egyedileg elkészített gyűrű, az csak kettőjükről szól. Segítségünkre lehet az egyedi darabok megálmodásában az, ha már elkészült jegygyűrűk közt böngészünk, esetleg ötletet merítünk, melyek akár számunkra is hasznosak lehetnek, és melyeket aztán a saját elképzeléseinkkel ötvözhetünk.

sárga arany gyémánt eljegyzési gyűrű jégvarázs fr258-w-vs1-0-30ct-14k-1

Kinek milyen jelentőséggel bír a jegygyűrű?

sarga-arany-gyemant-eljegyzesi-gyuru-jegvarazs-fr258-w-vs1-0-30ct-14k-1

Képzeld el, egy filmjelenetet, ahol hatalmas veszekedés zajlik épp egy pár közt, és a nő kihajítja az ablakon a jegygyűrűjét. A férfi hirtelen felindulásból szintén megrepteti az övét. Aztán miután ráeszméltek, hogy mit tettek, mégis lementek, és a porban,sárban kúszva keresték az ékszereiket, mert úgy érezték, nem hagyhatják veszni őket, meg kell találniuk. Nincs olyan ember, akinek ne jelentene valamit ez a kis karika, még akkor is, ha amúgy elég tárgyilagos az az ember.

Ha úgy döntesz, hogy megválsz a gyűrűdtől, és jelképesen odateszed a párod elé az asztalra, akkor a párod tudni fogja, hogy azt komolyan gondoltad.

Ha kimozdulsz valahova, és észreveszed, hogy valaki téged figyel, akaratlanul is úgy rakod a karod, hogy a gyűrűd látható legyen, ezzel jelezve, hogy te már foglalt vagy.  Kivel ne fordult volna már elő, hogy azon kapja magát, hogy gyönyörködik a gyűrűjében, nézi közelebbről, távolabbról, minden oldalról megcsodálja. Főleg miután először kerül fel az a bizonyos gyűrű, amiről már gyerekkorunk óta álmodozunk, és végre elérkezett a pillanat, nem győzünk betelni a látvánnyal. Ez a kis apróság jelképezi a párkapcsolatokban az egységességet, a örökké tartó szerelmet, boldogságot, akármilyen fémből is van, legyen akár nemesacélból, vasból, elefántcsontból vagy aranyból. Egy neves angol író fogalmazta ezt a gondolatot meg nagyon jól. Ő azon a véleményen volt, hogy a gyűrű kereksége azt jelképezi, ahogy az egymás irányába megélt érzelmek hömpölyögnek folytonosan, örök körforgásban, soha véget nem érve.

Mely felületek a legkeresettebbek a gyűrűk körében?

Amikor belépünk egy ékszerüzletbe, hatalmas választék tárulhat elénk gyűrűkből is. Ekkor tudatosulhat bennünk igazán a felületek különbözősége, amikre addig talán nem is figyeltünk annyira. Léteznek a hagyományos darabok, melyekre az a jellemző, hogy fényesre vannak csiszolva, de azért ennek a matt típusát is egyre többen részesítik előnyben, pont annak okán, hogy a fényeset elavultnak érzik. A szálhúzott arany felszínű is elég keresett. Ez a típus napjainkban nagyon divatosnak mondható, és még ízléses, trendi is. Visszatérő kérések közé tartoznak a rusztikus kivitelezésű gyűrűk is, pontosan annak okán, hogy a használat során keletkezett felületi sérülések sokkal kisebb mértékben válnak láthatóvá a felületükön, mint társain. A formátlan, különös felülete elég látványos,lebilincselő, gyakorta barázdált, kalapált felülettel is rendelkezhetnek.

sárga arany eljegyzési gyémánt gyűrű es033-0-185ct-tw-vs1-14k-2-blog-rs
sarga-arany-eljegyzesi-gyemant-gyuru-es033-0-185ct-tw-vs1-14k-2

Ennek a jelképnek nyomós oka van, hogy fennmaradt az egyiptomiaktól. Ha jobban belegondolunk a kör egy folytonos vonal, mentes minden megszakítástól. Ennél jobb jelképe nem is lehetne az örök szerelemnek, a végeláthatatlan érzelmeknek!

Érdekességként megemlíteném azt is, hogy kezdetben az a szokás volt elfogadott, hogy csak a nők viselték a gyűrűt, a férfiak pedig nem viseltek semmit, ami bizonyította volna, hogy a férfi nős lenne. A 13. századból vannak az első nyomok arra utalóan, hogy a férfiak is viseltek jegygyűrűt. Szerencsére mostanság már teljesen természetes, hogy mindkét fél hordja a gyűrűjét, sőt, még arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a két ékszer minél hasonlatosabb legyen egymáshoz, hogy ezzel is hangsúlyt fektessenek az egymáshoz tartozásuk kifejezésére, ezzel is jelezvén, hogy ők egymás társai.

Kérhetsz speciális gyűrűt, amilyet biztosan nem fogsz máson látni!

A tökéletes gyűrű felkutatása nem is olyan egyszerű dolog. Jól meg kell fontolni, hogy milyet is választunk, hisz úgy készülünk, hogy ez lesz az a kiegészítő, ami elkísér minket földi létünk során, tehát nagyon is fontos, hogy mit fogunk viselni az ujjunkon, milyen érzést vált ki belőlünk, elégedettséggel tölt-e el, hogy rajtunk van. Nagyon fontos, hogy illjen a személyiségünkhöz, hiszen senki sem hordana magán valami olyat élete végégig, amit nem szeret, csak megalkudott vele.

Szerencsés helyzetben vagyunk, mert manapság rettentő bő választék kínálkozhat elénk az ékszerek területén. Nagyon széles választék kínálkozik a párok elé, amiből remélhetőleg nem lesz nehéz a számunkra megfelelőt megtalálni. Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a választék határtalan, nagyon kevés a sansz arra, hogy ne leljünk egy olyanra, ami megfelel a vágyainknak.

De ha úgy érezzük, hogy valami még nem passzol, mindegyik felkínált ékszerből valami még hiányzik kis plusz, hogy tökéletesen illeszkedjen a személyiségünkhöz, vagy netán van egy olyan álmunk, amihez mindenképp kötődnénk, akkor a megoldás:

Válaszd az egyedi készítést!

Ne alkudjunk meg, semmi probléma! Természetesen van mód saját elképzelés alapján teljesen személyre szabott elgondolás megvalósítására. Ebben az esetben előzetes egyeztetés után, minden apró kis elem megvitatását követően remélhetőleg olyan ékszerrel tudunk elkápráztatni, ami minden vágyadat kielégíti, a legmerészebb álmodnak is megfelel. Te döntöd el, milyen fémet alkalmazzunk, mekkora legyen a szélessége, alakja, milyen színekből álljon, legyen-e benne kő, és ha igen, az milyen legyen. Gravírozást igényelsz-e, milyen díszítő elemeket alkalmazzunk. Minden apró részletben kikérjük a véleményed, hogy belevigyük az saját ízlésvilágod. Legnagyobb szakértelműnkkel igyekszünk kivitelezni a számodra tökéletes remekművet.

Ezzel biztosan nem fogsz összetalálkozni sehol.

A saját igényeket felölelő egyedileg legyártott ékszerek rendelkeznek azzal az előnnyel, hogy kizárt, hogy bárkin látunk ugyanolyat, csak mi fogunk azzal a darabbal rendelkezni. Teljes mértékben a sajátunk lesz, csakis a ránk és a párunkra jellemző kialakításokkal, a mi érzéseinket jelképezve. Nem csoda, ha ez az alternatíva egyre elterjedtebb a házasulandók körében, és előszeretettel használják ki ezt az opciót.

A saját elképzelések alapján egyedileg elkészített gyűrűk elkészítésénél is lényeges megjegyezni, hogy feltétlenül figyelembe kell venni a pár női és férfi tagjának is az igényeit, hogy ezek találkozzanak valahol, és mindkettejük számára megfelelő legyen a végeredmény, elégedettséggel viseljék. Sok-sok év múltán is jó lesz visszagondolni, hogy a jegygyűrűket közösen találtátok ki, csakis számotokra születtek meg.

sarga-arany-eljegyzesi-gyemant-jegygyuru-es011-w-vs1-14k

Olyan amilyen másnak nincs-egyedi jegygyűrű!

sarga-arany-eljegyzesi-gyemant-jegygyuru-es011-w-vs1-14k

A megfelelő jegygyűrű kiválasztása hosszadalmas, és komoly megfontolást igénylő folyamat, hisz gondoljunk csak bele, egy olyan ékszer megválasztásáról van szó melyet akár egy életen át viselünk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy elégedettek legyünk vele, szeressük viselni. Teljesen egyértelmű, hogy szívesebben viselünk egy olyan ékszert, melyre szívesen tekintünk, látványa melegséggel tölti el szívünket és elégedettséggel tölti el lelkünket, igazán magunkénak érzünk, mint ami nem teljesen felel meg az ízlésünknek.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy manapság már óriási a választék a jegygyűrűk terén, bőven van választék, melyből kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet, a leginkább közelállót hozzánk. Szinte végeláthatatlan a variációk és kombinációk sora, színt, mintát és méretet tekintve. Bizton állíthatom, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább tetszőt, azt a mi az ízlésének megfelel.

Azonban van, hogy a választékban a pár mégsem leli azt, amire igazán vágyik, vagy egyébként is egyedi, saját elképzeléseik vannak a jegygyűrűt illetően.

Ebben az esetben a megoldás nem más, mint az, hogy egyedit készíttetetnek maguknak.

Az egyedi jegygyűrű nagy előnye, hogy minden esetben a saját elképzeléseik alapján tervezik meg és készítik el a gyűrűt, ennek köszönhetően minden egyes apró részletében tükrözni fogja a pár elképzelését, személyiségét. A pár maga tervezheti meg, hogy a jegygyűrű milyen fémből, milyen mintával, vagy éppen milyen technikával készüljön, melynek eredménye az egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, így biztos, hogy a végeredmény tökéletes lesz!

Nem tucat termék, biztos, hogy nem jön szembe az utcán velünk!

Az egyedi jegygyűrűk nagy előnye, éppen az egyediségében rejlik, hisz nem tucat termékről beszélünk, tehát ilyen jegygyűrűnk csak és kizárólag nekünk lesz. Olyan gyűrű, ami a mi párosunkat jellemzi, a mi elképzeléseinket ötvözi, ami csak a miénk! Ennek eredményeként napjainkban egyre népszerűbbek az egyedi tervek, elképzelések alapján készített jegygyűrűk.Az egyedi elképzelések alapján kivitelezett jegygyűrűk esetében nagyon lényeges, hogy a pár mindkét tagjának az ízlését képviselje, mert nagy valószínűséggel, sokkal szívesebben viselik azt a gyűrűt, amely mindkettőjüknek egyaránt tetszik. Az évek múlásával még nagyobb jelentősége lehet annak, hogy a számunkra készült jegygyűrű egyedi, és magán viseli a személyiség jegyeinket. Ha a tervezéshez inspirációra lenne szükségük, akkor bátran merítsenek ötleteket a már elkészült darabokból, vagy kérjenek segítséget szakembereinktől, akik készséggel állnak a rendelkezésükre.

 sarga-arany-karikagyuru-par-s054-gyemant-0-14ct-tw-vs1-5-6mm-szeles-14k

Bizonyára mindannyiunk számára ismeretes, hogy a karikagyűrűk, vagy más néven jegygyűrűk közt milyen nagy a választék, s amint kicsit közelebbi viszonyba kerülünk a történettel, akkor jövünk csak rá igazán, hogy milyen nehéz a választás, arról nem is beszélve, hogy még a felületét tekintve is nagyon széles a skála. De kezdjük az alapoknál a klasszikus, egyszerűen fényesre polírozott változattal, mely még ma is igazán népszerű, aztán ott van a sima matt, melyet sokan azért kedvelnek, mert a fényes úgymond már maradinak számít. De hát kinek mi… Aztán van az a változat, amikor a z aranyban úgymond szálhúzott megmunkálás található, mely napjainkban elegánsnak és modernek bizonyul. Napjainkban egyre nagyobb divatja van a rusztikus hatást keltő dolgoknak, és ez a jegygyűrű divatra is egyre inkább jellemzőbb. ezeknek a karikagyűrűknek nagy előnye, hogy nagyon tartósnak számítanak, mivel az esetleges sérülések kevésbé láthatóak rajt. Különleges darabnak számítanak azok a jegygyűrűk, karikagyűrűk, melyek felülete, barázdált, vagy kalapált. Aztán jellemző megmunkálási forma, a vésés, melynek mintázata, mondhatni végtelen, a képzelet sem szabhat határt ezzel kapcsolatosan, bármi megvalósítható legyen az minta, vagy idézet. A minták lehetnek akár geometriai forma, vagy akár ornamentika. Talán elmondható, hogy a rusztikus jegygyűrűk mellet a vésett karikagyűrűk a legkedveltebbek. De nem csak a felületekkel játszhatunk annak érdekében, hogy minél változatosabb és egyedibb karikagyűrűt alkossunk meg, hanem variálhatjuk a színeket is, sőt a színekkel együtt a felületeket is. Szinte végeláthatatlan a variációk sora, csak a fantáziánkon múlik. A jegyűrűk színei lehetnek a sárga, rozéarany, fehérarany, s ezek különböző árnyalatai. A színekkel, a véséssel, a felületek kombinálásával könnyedén lehet játszani, például, nagyon mutatós, amikor is a jegygyűrű felülete meg van törve egy vésett vonallal és az elválasztja a különböző felületeket egymástól, például a sima felülete a mattól.Azonban vannak olyan hasznos tudnivalók, melyet karikagyűrű vásárlásakor érdemes szem előtt tartanunk, mint például az, hogy a fényes felületű gyűrű az idő múlásával megkarcolódik, és ezáltal mattá válik, vagy éppen a matt jegygyűrű a használat során úgy kophat meg, hogy fényes lesz. Jegygyűrű vásárlásakor egy életre választunk ékszert. Talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy örök divatnak örvend a klasszikus darab, hiszen a karikagyűrű mindenhez passzol, minden alkalomhoz, minden öltözékhez. Vannak azonban olyan szerelmespárok, jegyesek, akik bátrabbak, szeretik a merészebb darabokat és éppen ennek a bevállallósságnak köszönhetően mernek választani modernebb változatokat, vagy éppen kortárs darabokat. Léteznek olyan darabok, melyek a megmunkálásnak köszönhetően válnak igazán egyedivé és figyelemfelketőbbé. Vannak azonban olyan párok, akik igazán személyeset szeretnének, nekik érdemes játszaniuk a felületek variálásával, valamint a színek és részletek kombinálásával.

 Érdekességek a gyűrűkről és az eljegyzésekről egyaránt

rose-arany-eljegyzesi-gyemant-gyuru-ergy03-0-11ct-g-vs1-14k

Miért éppen karikagyűrű, és miért karika, miért éppen gyűrű, és mióta van hagyománya?

Biztosan többekben megfogalmazódtak már ezek a kérdések gondolatok, hogy miért éppen a karikagyűrű szimbolizálja az elköteleződést, a jegyességet. Az emberek többsége természetesnek veszi ezeket a szokásokat, de vajon honnan erednek, és miért is alakultak így ezek a szokások? És valójában mit is szimbolizál a gyűrű, melyet jelzésként egymás ujjára húznak a szerelmesek?

Amennyiben a témával kapcsolatosan többet szeretnél megtudni, kérlek, olvass tovább!

Az első eljegyzési gyűrű, mely ténylegesen egy nő ujjára került eljegyzés céljából az Egyiptomban történt, méghozzá egy fáraó ajándékozta szerelmének, tehát a hagyomány onnan ered, mivel az egyiptomiaknál a gyűrű, a kör, az örökkévalóság jelképe. Aztán ezt a szokást a rómaiak is átvették, bár ott a „gyűrűt” eleinte kenderből állították elő, mely nem volt időtálló, ezért a későbbiek folyamán változtattak az anyagon, így készült a gyűrű elefántcsontból, majd vasból.

Amit a fáraó kifejezni kívánt a gyűrűjével az igazán nemesnek volt mondható, bár ez aztán a későbbiek folyamán változásokon ment keresztül. Ugyanis a gyűrűvel fejezték ki azt, egyes népeknél, hogy a férfi birtokolja a nőt, azaz mondhatni a tulajdonát képezi. A középkorban vált egyre jellemzőbbé, hogy a gyűrűk nemesfémekből készültek, éppen ezért kezdett a jelentése is megváltozni ezáltal. Mondhatni a gyűrű zálogként is szolgált, hogy a férfi nem gondolja meg magát a házassággal kapcsolatosan, ígéret a nőnek, hogy nőül veszik!

De mégis miért épp gyűrű?

Ha jobban szemügyre vesszük érthető a szimbólum, hisz megszakítás nélküli kör, mely nem is szimbolizálhatná jobban az örökkévalóságot, az örökkön- örökké-t, vagy a végtelen szerelmet, így már érthető is az egyiptomiak választása, mely a soha el nem múló szerelmet jelképezi az utókor számára is.

Érdemesre méltó információ, hogy eleinte csak a menyasszony viselt jegygyűrűt, a férfin még csak nem is volt házasságra utaló jel. Azonban a XIII. században ez megváltozott, és a férfi is elkezdett gyűrűt viselni. Manapság meg már az is fontos a párok számára, hogy hasonló legyen a gyűrű, ezzel is jelezve a külvilág felé az összetartozást.

Néhány érdekesség a gyémánttal kapcsolatosan

gyemant-eljegyzesi-gyuru-feherarany-ef288-0-21-ct-w-vs1-14k

Néhány információ, melyek érdekesek a gyémánttal kapcsolatosan, mégis sokan nem tudják.

A gyémánt köztudott, hogy az egyik legkeményebb ásvány, melynek alkotóeleme a szén. Nagyon tiszta és fényes ásvány. Olyan kemény ásványról beszélünk, hogy a megmunkálásához egy másik gyémántra van szükség, tehát ahhoz, hogy csiszolhassuk, vagy bármilyen megmunkálást végezhessünk rajt, olyan eszközre van szükségünk, melynek a csiszolófeje szintén gyémánt alapú.

A gyémánt bányászata napjainkban is nehéz feladat, mivel többségében akár 100 mérföldes mélységből kerül a felszínre, kézi erővel. A leghíresebbnek mondott gyémánt bányák a déli féltekén helyezkednek el, mondhatni, hogy Dél – Afrika a gyémánt bányászat nevével szinte egy.

A gyémántok esetében olyan régi ásványi kövekről van szó, melyek akár 300 millió éve is a föld mélyén helyezkedhetnek el, éppen ezért érthető, hogy miért olyan értékesek, és egyediek. Nem véletlen a gyémántot körül ölelő misztikum sem, hisz úgy tartják, hogy a gyémánt magába szívja a Föld energiáit, az évmilliók során.

Éppen ezért a magában rejlő energiák miatt, egyes kultúrákban gyógyításra is alkalmazzák. Egyes hiedelmek szerint gyógyító erővel bír a gyémánt, és hatással van ez emberek mentális és fizikai problémáira, melyet terápiás jelleggel kezelnek, ezáltal segíthetnek az embereknek.

A gyémánt nevét illetően az is érdekesség lehet, miszerint angolul lásd, a diamond szó, az Ádám szóból eredhet, mely azt jelenti, hogy legyőzhetetlen, mely utalhat a gyémánt keménységére, nehezen megmunkálhatóságára, arra, hogy milyen nagy kihívást jelent a megformázása, alakítása. Mindezek a dolgok nagyon mélyen megmaradtak az emberekben, éppen ezért az ókorban szokás volt, hogy a totemeket, vagy az isteneket szimbolizáló szobrokat gyémántkövekkel díszítették, sőt sok esetben a szemeiket gyémánttal rakták ki, ezzel is megerősítve a hitet az emberekben, hogy védelmezik őket a természeti hatásokkal, vagy ellenséges támadásokkal szemben.

Aztán az idő múlásával, valamiféle képen, talán éppen a keménységének köszönhetően a gyémánt, mint jelkép, összekapcsolódott a szerelemmel, sőt az örök szerelem szimbóluma lett. Oly annyira, hogy a jegygyűrű, a kör, a végtelenséget, a folytonosságot és a benne elhelyezett gyémántkő, pedig a kikezdhetetlenséget tükrözi mások szemében.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a gyémántkővel díszített jegygyűrűnél nem is létezik kifejezőbb gyűrű, egy házasság összekötésére, az elköteleződés megpecsételésére, mely jelezze a külvilág felé az örök összetartozást.

Abban az esetben, ha Ön azt tervezi, hogy kedvese kezét gyémántkővel díszített jegygyűrűvel kéri meg, akkor annak mindenképp egy életre szóló választásnak kell lennie.

Választottja, akiben a férfi meglelte a boldogságot, akivel össze akarja kötni az életét, mert megtalálta benne a szerelmet, a napfényt, az mindenképpen megérdemli, hogy olyan méltó ékszert viseljen az ujján, mely a Föld kincseit, energiáit rejti önmagában, és ez nem más, mint a gyémánt.

Online ékszershopunk és ékszerboltunk azon egyedi ékszerüzletek közé tartozik, ahol megtalálja a választékok közt a gyémántkővel díszített jegygyűrűket, és egyedi gyémántkővel díszített eljegyzési gyűrűket.

Legnépszerűbb ékszereink, melyek közt a gyémánttal díszített gyűrűk kiemelkedő helyet foglalnak el, saját ötvös műhelyünkben születnek, melyek minden szempontból magukon viselik az egyedi megmunkálást, stílust, és kreativitást, igazi mestermunkák. Magas szakértelemmel rendelkező ékszerész és ötvös kollégáink szívesen állnak rendelkezésre, hogy segítsenek a megfelelő ékszer kiválasztásában, mely leginkább passzolhat a szeretett hölgyhöz.

Válogasson kedvére ékszerüzletünkben és ne csak a nőben találja meg az igazit, hanem az ékszerben is leljen rá, találja meg az Ön számára legmegfelelőbb gyémántgyűrűt.