Csaladi dilemma az eljegyzesi gyuru korul - fatumjewels.hu

Hogy kerüljön kiválasztásra az eljegyzési gyűrű?


Olyat már hallottam, és biztosan sokan mások is, hogy egy ilyen ékszer kiválasztása fejtörést, sokaknak álmatlan éjszakákat okozott. De hogy ez családi beszélgetések hosszú sorát jelentse, nos ilyet még nem hallottam. Talán pontosan ezért szeretném megosztani veletek a történetemet.
Már nagyon rég szerelmes vagyok a jövendő páromba. Mondhatnám azt is, hogy ez egy gyerekszerelem beteljesedése. Ebben az a legjobb, hogy ez kölcsönös. Valószínűleg sejthető volt, hiszen nem beszélnénk az eljegyzési gyűrűről, ha nem így lenne. Ágival általános iskola óta ismerjük egymást, és még elsősök voltunk, amikor bejelentettem édesanyámnak, hogy nekem biztosan Ági lesz a feleségem.
De mint általában az ilyen gyerekszerelmek esetében, édesanyám is csak mosolygott, hogy „jól van kisfiam”, aztán megsimogatta a fejem.
Tényleg senki nem gondolta, hogy ebből aztán valóban egy érett, felnőtt szerelem lesz. De én már akkoriban az eljegyzési gyűrűket nézegettem.


Én kincset találtam, ehhez méltó eljegyzési gyűrű kell!


Szóval nézegettem az eljegyzési gyűrűket, persze nem az ékszerboltban. Már csak ezért sem, mert nálunk, a vidéki kis faluban olyan nem volt. Az édesanyám, a keresztanyukám, a nagynéném eljegyzési gyűrűit nézegettem.
Álmodoztam, hogy felnövök, és megkérem Ági kezét, és én leszek a legboldogabb ember a világon! Nem jellemző, de én kisiskolásként is nagyon romantikus voltam. Rendszeresen szedtem a mezőn virágot, és azzal állítottam be a szerelmemhez.
Amikor aztán elérkezett a lánykérés ideje, akkor jöttek a családi beszélgetések. Édesanyám mindenáron azt szerette volna, ha a nagymamám eljegyzési gyűrűjével kérem meg Ági kezét. A helyzet az, hogy nekem teljesen más elképzelésem volt. Ennek persze hangot is adtam. Éreztem, hogy édesanyám nagyon megbántódott már az első visszautasításkor. Pedig bennem semmi rossz szándék nem volt. Még azt sem mondhatom, hogy nem tetszett a gyűrű, amit a nagymamám viselt. De nekem más terveim voltak. Én valami egyedit, valami különlegeset, valami olyat szerettem volna, amivel úgy érezhettem, hogy a szerelmemhez méltó!

És ez a gyémánt eljegyzési gyűrű

Folytatás a következő cikkben…